U toku saslušanje više osoba

U akciji 'Kamel' uhapšeno šest dilera, drogu prodavali ispred škola

Hronika28.03.18, 15:32h

U akciji 'Kamel' uhapšeno šest dilera, drogu prodavali ispred škola
Tokom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, sredstva za pakovanje opojne droge, prezicne vage, te mobilni telefoni i nosači sim kartica

 

Šest mladića uhapšenih u akciji kodnog naziva “Kamel” sumnjiče se da su opojnu drogu marihuanu prodavali na području Banje Luke i Laktaša, maloljetnicima u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova.

 

Uhapšeni su L.S. (1998.), F.S. (1998.), D.Z. (1996.), D.J. (1990.), S.S. (1994.) iz Banje Luke i S.D.(1997.) iz Laktaša, a izvršen je pretres na šest lokacija na području grada Banja Luke i jedne lokacije u Laktašima, potvrđeno je iz banjalučke policije.

 

Oni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga tokom dana biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

 

Tokom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, sredstva za pakovanje opojne droge, prezicne vage, te mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Iz Policijske uprave Banja Luka je potvrđeno da je u toku saslušanje većeg broja osoba, te prikupljanje relevantnih dokaza.

 

Akciju privode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook