Roditelji ne vjeruju policiji

Banjalučani na Trgu Krajine zapalili svijeće i pomolili se za Davida Dragičevića

Hronika27.03.18, 20:00h

Banjalučani na Trgu Krajine zapalili svijeće i pomolili se za Davida Dragičevića
Tokom mirnog okupljanja građana dio njih držao je transparent na kojem pored fotografije mladića piše "Pravda za Davida"

 

Više stotina građana Banje Luke zajedno sa roditeljima Davida Dragićevića (21) večeras su se ponovo okupili na Trgu Krajine gdje su zapalili svijeće, položili cvijeće i pomolili se za dušu mladića čije je tijelo pronađeno u rijeci Vrbas šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

 

Davor Dragičević, Davidov otac, pri obraćanju prisutnima zahvalio je Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske i Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova RS-a koji su ga posjetili danas i obećali mu novu istragu i novu obdukciju tijela. David Dragičević trebalo je da bude sahranjen sutra, ali je večeras njegov otac rekao da se to neće desiti.

 

- Krećemo iz početka. Borimo se da se pronađu krivci, koji se moraju privesti pravdi. Siguran sam da se moje dijete nije ubilo i to je sve što vam mogu reći - rekao je Dragićević koji nije želio dati izjavu za medije.

 

Tokom mirnog okupljanja građana dio njih držao je transparent na kojem pored fotografije mladića piše "Pravda za Davida".

 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare policija je iznijela podatke da se Dragičević utopio nakon pada u rijeku Crkvenu, a da su u njegovim džepovima pronađeni predmeti koji su nestali iz kuće u koju je provaljeno u večeri nestanka Dragičevića. Navedeno je i da je učestvovao u tuči s još tri osobe koje su ispitane. Tokom sinoćnjeg okupljanja roditelji mladića tvrdili su da ne vjeruju policiji.

 

(Anadolija/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook