pobrinite se za zdravlje

Ovo su znakovi da imate ozbiljnih problema s hormonima!

ŽENA iN27.03.18, 15:19h

Ovo su znakovi da imate ozbiljnih problema s hormonima!
Niska razina progesterona poznati je okidač za klasičnu nesanicu, dok niska razina estrogena može biti odgovorna za vrućine i noćno znojenje koji prekidaju ugodan san

 

Hormonalni poremećaji uzrokuju brojne probleme. 

 

Neredovita menstruacija, neplodnost - Prema istraživanjima, mnoge žene u svojim 30-im godinama (ponekad čak i ranije) povremeno ne ovuliraju tijekom menstrualnog ciklusa. Bez ovulacije ne stvara se corpus luteum (žuto tijelo) koje luči hormon progesteron.

 

Umor - Vjerojatno ga pripisujete ubrzanom ritmu života, no to je jedan od glavnih znakova da biste trebali provjeriti razinu hormona.

 

Nesanica - Niska razina progesterona poznati je okidač za klasičnu nesanicu, dok niska razina estrogena može biti odgovorna za vrućine i noćno znojenje koji prekidaju ugodan san. Gubitak kose - Slabija kosa, ispadanje vlasi... Još su neki od pokazatelja hormonalnih poremećaja.

 

Debljina - Debljanje u području trbuha ili ruku može biti znak inzulinske rezistencije, dok višak masnih naslaga na području prsa može biti povezano s razinom estrogena. Ukoliko se debljate na podučju bedara i bokova, preporuča se provjeriti rad štitnjače.

 

Razdražljivost - Hormoni su najčešći "krivac" za razdražljivost. Mnoge žene primjećuju promjene u raspoloženju ovisno o fazi menstrualnog ciklusa, prenosi Ljepota i zdravlje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook