novi jedinstveni koncept

Osvježenje: Od 01. aprila noviteti u emisiji 'Ja biram goste' TV1

Mediji27.03.18, 13:51h

 Osvježenje: Od 01. aprila noviteti u emisiji 'Ja biram goste' TV1
Emisija „Ja biram goste“ i dalje će biti otvorena za poznate i manje poznate osobe iz javnog života, umjetnosti, kulture, sporta, nauke, pa i politike

 

Od nedjelje, 01. aprila debatna emisija TV1 „Ja biram goste“ mijenja studio i elemente scenografije. U novom studijskom prostoru urednik i voditelj emisije imat će najviše tri sagovornika. Emisija ostaje vjerna svom originalnom i jedinstvenom konceptu, u kojem prostor za dijalog i debatu imaju poznate bh. ličnosti koje nužno nisu TV lica, odnosno novinari.

 

 „Preseljenjem u nove prostore TV1 odlučila je osvježiti emisije iz vlastite produkcije. Nakon emisija „Kapital“ i  „Kopča“, na red je došao popularni JBG. Zahvaljujući svom specifičnom i originalnom formatu, zanimljivim temama i aktuelnim gostima, JBG već sedmu sezonu uspješno opstaje na šarolikoj medijskoj sceni u BiH. Osim scenografije, promjena je i u broju gostiju. Do sada smo uglavnom imali voditelja i četiri gosta, a nekada je znalo biti i 12 gostiju. Sada će voditelj emisije razgovarati sa tri gosta, čime ćemo postići bolju fokusiranost na temu“, rekao je Sanjin Bećiragić, direktor programa TV1.

 

Emisija „Ja biram goste“ i dalje će biti otvorena za poznate i manje poznate osobe iz javnog života, umjetnosti, kulture, sporta, nauke, pa i politike... Zadatak urednika i voditelja JBG je da odabere temu, osmisli emisiju, pozove svoje goste i vodi svoj autorski talk show.

 

„Prvu emisiju iz novog studija vodit će Kenan Alagić, direktor RTV Cazin, inače jedan od autora i glumaca humorističkog projekta poznatog kao „Cazinski nadrealisti“. Tema emisije simbolično na Međunarodni dan šale, bit će „Što se smijemo vlastitoj muci?“. Poznato je da su Bosanci i Hercegovci, iako teško žive, među rijetkim narodima koji se smiju na vlastiti račun, a ako se ponekad našale i na tuđi račun, ne bude to uvredljivo.

 

Nećemo otkrivati ko će biti Alagićevi gosti u ovoj emisiji JBG, ali mogu obećati da će, uz zanimljive sagovornike, 60 minuta brzo proći“, otkriva Amra Ekmečić, producentica emisije.

 

Inače, „Ja biram goste“ uspješno se prikazuje na TV1 već sedmu sezonu. Do sada je realizirano oko 300 emisija sa više od 1.200 gostiju iz javnog, kulturnog, sportskog, političkog života BiH.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook