siguran u dobar rad koji ostavlja iza sebe

Konaković nakon zvaničnog podnošenja ostavke: S ponosom odlazim s funkcije premijera

Front26.03.18, 16:26h

Konaković nakon zvaničnog podnošenja ostavke: S ponosom odlazim s funkcije premijera
Istakao je da je na početku mandata bio svjestan da ga čeka težak zadatak i da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika s mnogo manje posla i boljom plaćom

 


Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS-a, a prošlog mjeseca podnio je ostavku na sve funkcije u SDA.



"S ponosom odlazim s funkcije premijera, a Kanton Sarajevo ostavljam u mnogo zdravijem stanju nego što je bio, s pretpostavkom da će se nastaviti razvijati", rekao je za agenciju Fena Elmedin Konaković, koji je danas zvanično podnio ostavku na tu poziciju,

 

Konaković je tri godine vršio funkciju premijera KS-a, a prošlog mjeseca podnio je ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

 

Istakao je da je na početku mandata bio svjestan da ga čeka težak zadatak i da se odrekao komoditeta izabranog zastupnika s mnogo manje posla i boljom plaćom.

 

Bez optužbi za nerad


Smatra da tokom skupštinske rasprave o nepovjerenju Vladi KS-a nije bilo teških optužbi za nerad, ali i da je neke stvari mogao uraditi bolje.

 

"Činjenica je da smo pravili greške, ali sve segmente života u Kantonu Sarajevo smo poboljšali, od fundamentalnih problema, vodosnabdijevanja, pasa, sigurnosti, javnog gradskog prijevoza i još mnogo toga", pojasnio je Konaković.

 

Pohvalio je i dobru saradnju Vlade i Skupštine, ali i pozicije i opozicije, a sve u interesu građana.

 

Također, Konaković je osnovao politički subjekt Narod i pravda, čiji je osnivački skup održan 22. marta u Domu mladih na Skenderiji.

 

(Fena/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook