držite se plana i skinite naslage

Pet kilograma manje za samo tri dana? Moguće je, isprobajte 'vojnu dijetu'!

ŽENA iN24.03.18, 10:11h

Pet kilograma manje za samo tri dana? Moguće je, isprobajte 'vojnu dijetu'!
Trebalo bi da brzo smršate jer ova dijeta navodno ubrzava metabolizam. Smanjenjem unosa hrane tokom ovog kratkog perioda, brzo ćete se riješiti sala

 

Vojna dijeta je kratkoročni plan ishrane koji može da vam pomogne da izgubite i do 5 kilograma za veoma kratko vrijeme.

 

Nedavna studija pokazala je da je gubitak kilograma na prvom mjestu svih novogodišnjih odluka, prenosi portal Cure.ba. Ako i vi pripadate ovoj statistici, isprobajte ovu dijetu kako biste se riješili tog viška kilograma i to tako što ćete da jedete hot dogove i sladoled.

 

Zašto je toliko popularna?

 

Jedna od najprivlačnijih pravila ove dijete jeste to što traje samo 3 dana. Za to kratko vrijeme trebalo bi da izgubite do 5 kilograma! To možete postići ako se precizno držite plana ishrane. Ono što je također privlačno kod ove dijete jeste što je laka za držanje. Ne morate da brojite kalorije i kupujete egzotične, skupe namirnice. Potrebna vam je samo hrana koju ćete naći u najbližoj prodavnici.

 

Trebalo bi da brzo smršate jer ova dijeta navodno ubrzava metabolizam. Smanjenjem unosa hrane tokom ovog kratkog perioda, brzo ćete se riješiti sala. Međutim, ovo nije tipična dijeta sa izgladnjivanjem. Ne unosi se veliki broj kalorija, ali on će vam obezbijediti energiju da imate produktivan dan. Tu spadaju zdrave masti, ugljeni hidrati i proteini.

 

Prvi dan

Doručak: 

šolja toplog napitka (kafa ili čaj), jedno parče tosta (od cijelog zrna žitarica), 2 kašike kikiriki putera, pola grejpfruta.

Ručak: šolja toplog napitka (kafa ili čaj), parče tosta, pola porcije tunjevine.

Večera: oko 85 grama bilo kojeg mesa (kuhanog u vodi ili na pari), pola porcije boranije, pola banane, jedna mala jabuka, a sebe možete nagraditi jednom porcijom sladoleda od vanile.

 

Drugi dan

Doručak: jedno parče tosta (od cijelog zrna žitarica), jedno tvrdo kuhano jaje, pola banane.

Ručak: još jedno tvrdo kuhano jaje, 5 slanih krekera, jedna porcija švapskog sira.

Večera: 2 hot doga bez zemičke, pola porcije mrkve, porcija brokule, pola banane koju možete pojesti sa pola porcije sladoleda od vanile (zaslužili ste!).

 

Treći dan

Doručak: 5 krekera, parče švapskog sira i jedna mala jabuka.

Ručak: parče tosta (od cijelog zrna žitarica), jedno jaje (lagan ručak).

Večera: porcija tunjevine i omiljeni dio večere – pola banane i porcija sladoleda od vanile.

 

Ako želite da postignete bolje rezultate, pridržavajte se dijete 3 dana, a onda jedite normalno sljedeća 4 dana. Nemojte se prejedati tokom tih 4 dana kako ne biste vratili kilograme. 

 

Ponavljajte vojnu dijetu u toku nekoliko sedmica dok ne dostignete svoj cilj. Preporučuje se da se pridržavate ovog plana ishrane cijeli mesec. 

 

Neka vam postane navika da dan započnete čašom vode. Prije svakog obroka popijte dvije čaše vode. Voda pruža pun osećaj u želucu, što smanjuje apetit i pomaže da duže ostanete siti. Ne zaboravite da pijete vodu i tokom ova 4 dana kada jedete normalno.

 

Pronađite partnera za dijetu kako biste motivisali jedno drugo. Tako ćete imati više šanse da uspijete. Ozbiljno smanjenje kalorija se ne preporučuje svima. 

 

Dobra ideja je da se konsultujete sa doktorom oko svake nove dijete. Da li je ta dijeta pogodna za vas, zavisi od vašeg zdravlja i preporuke doktora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook