Pobjednik finalnog turnira 'The World Series of Poker Circuit'

Ko je Amar Begović koji je osvojio turnir vrijedan 220.000 eura: Bosanski kralj pokera iz Visokog živi u Njemačkoj

Hronika23.03.18, 19:12h

Ko je Amar Begović koji je osvojio turnir vrijedan 220.000 eura: Bosanski kralj pokera iz Visokog živi u Njemačkoj
Amaru je društvo u češkom Rozvadovu pravio i Sergej Barbarez, legenda nogometne reprezentacije BiH i strastveni igrač pokera. Na društvenoj mreži Instagram Amar je objavio fotografiju s popularnim Barbarezom uz opis: #malo #rokamo #Rozvadov

 

Amar Begović iz Visokog osvajač je finalnog turnira „The World Series of Poker Circuit“ u pokeru koji je održan u češkom Rozvadovu, a čije mu je osvajanje donijelo 220.000 eura. Zbog toga je ovaj Visočanin preko noći postao popularan u cijelom regionu.

 

Njegova životna priča zanimljiva je koliko i podatak o osvajanju prestižnog poker turnira. Kako su kazali za Avaz njegovi rođaci, koji nerado govore o tome da se Amar profesionalno bavi pokerom, „jer mu to donosi i lošu sreću“, on se zbog toga i odselio iz BiH.

 

- Otišao je prije tri-četiri godine u Njemačku sa suprugom i djetetom. Žive u Nersingenu u Bavarskoj. Vidjeli smo da je osvojio turnir, svi sada pišu o njemu – kazao nam je Amarov rođak, koji nas je zamolio da ne otkrivamo njegov identitet.

 

Pokeraši nisu od onih koji objeručke prihvataju razgovor s novinarima. Takav je slučaj i s Amarom.

 

- Hvala vam na interesiranju, ali ne bih govorio za vaš medij - kratko je Amar jučer kazao.

 

Novinari Avaza nisu ni insistirali dalje, jer je Dejan Divković, Amarov kolega, objasnio da igrači pokera uglavnom ne žele govoriti za javnost.

 

- To nikako nije dobro za igrače - objašnjava Divković.

 

Ovo je najveći uspjeh Amara Begovića. Prethodni najbolji rezultat ostvario je 2009. na turniru odigranom u Sarajevu. Tada je osvojio 10.910 eura.

 

- Koliko ja znam, njegov otac nije baš ponosan na to što se Amar bavi pokerom. Sve je počelo kao hobi, a sada cijeli svijet zna za njega. Ali, to je njegov izbor. Sjećam ga se, to je divan momak, pametan. I hladan je k'o špricer, što se kaže, nema emocija. Takvi smo mi Begovići - kaže njegov rođak.

 

Amaru je društvo u češkom Rozvadovu pravio i Sergej Barbarez, legenda nogometne reprezentacije BiH i strastveni igrač pokera. Na društvenoj mreži Instagram Amar je objavio fotografiju s popularnim Barbarezom uz opis: #malo #rokamo #Rozvadov.

 

Begović je u finišu bio bolji od drugoplasiranog Timura Margolina iz Izraela, koji je osvojio 135.000 eura. Na oficijelnoj stranici turnira u Rozvadovu prikazani su posljednji potezi koje je povukao Amar Begović. 

 

Od samog početka Izraelac Timur Margolin je imao jače karte, imao je dva kralja. Posljednja karta bila je presudna, i Amaru je donijela prednost jer je imao triling dama. Dobivši treću damu, pobijedio je Izraelca i osvojio 220.000 eura.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook