video/ povodom puštanja u rad trebevićke žičare

Skaka ponovo nasmijava javnost: Znate da sam poznat po jednom gafu... Ismeta, možda i danas bude neki hit!

Hronika23.03.18, 13:32h

Skaka ponovo nasmijava javnost: Znate da sam poznat po jednom gafu... Ismeta, možda i danas bude neki hit!
“Vjerujem da ćemo tako nastaviti i vratiti pozitivnu energiju Sarajevu“, istakao je Skaka

 

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, danas je organizovao druženje s novinarima na kojem je najavio da će 6. aprila ove godine na Dan Grada Sarajeva ponovo u funkciju biti puštena Trebevićka žičara. Tim povodom i grupa sarajevskih umjetnika snimila je pjesmu “Trebević ponovo silazi u grad“, čiji je spot danas promovisan u Vijećnici - piše N1.

 

“Imamo hit pjesmu koja je reprezentativna. Moram priznati da sam pun emocija. Jako dugo radimo na obnovi žičare. Biće ponovo otvoren simbol koji je uništen u ratu. Naravno, obećanje koje smo dali da ćemo u funkciju staviti žičaru 6. aprila 2018. godine ćemo ispuniti i vjerujem da svi s nestrpljenjem čekamo taj dan. U fokusu proslave Dana Sarajeva je Trebevićka žičara, koju gledamo iz tri apsketa. Prvi je infrastrukturni, jer to je jedna od najvećih investicija koju Grad Sarajevo realizuje. Drugi je taj turistički, privredni, ekonomski. Stavljanjem u funkciju žičare poboljšaćemo ponudu u gradu i vjerujem da će je turisti koristiti. I treći, najznačajniji aspekt, je taj emotivni, veza Sarajlija sa Trebevićem i žičarom, sa tom pozitivnom energijom koju bi trebao probuditi trenutak otvorenja“, naglasio je Skaka.

 

Gradonačelnik je dodao da je Sarajevo uz dva uspješna dočeka Nove godine, 2017. i 2018, grad imao puno velikih događaja.

 

“Vjerujem da ćemo tako nastaviti i vratiti pozitivnu energiju Sarajevu“, istakao je Skaka.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE

 

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tokom današnjeg druženja sa novinarima povodom predstavljanja pjesme posvećene Trebevićkoj žičari osvrnuo se i na svoje gafove koji su bili hit na društvenim mrežama u protekom periodu.

 

"Nije nas dugo bilo, ali bio sam prisutan na društvenim mrežama. Bio sam poznat po jednom gafu, koji je, iskreno se nadam nasmijao sam sve Sarajlije. Iskreno se nadam se da gafovi neće biti u našem radu. Lapsusa će biti. Možda danas čak Ismeta bude neki novi hit", kazao je Skaka obraćajući se Ismeti Dervoz.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook