PRIVEDENI U MUP KS

Ko 'postavlja' bombe po sarajevskim školama: Policija otkrila dvojicu mladića, jedan 16-godišnjak, a drugi stariji...

Hronika23.03.18, 10:28h

Ko 'postavlja' bombe po sarajevskim školama: Policija otkrila dvojicu mladića, jedan 16-godišnjak, a drugi stariji...
Izvršenim pretresom, kod obojice su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni

 

 

 

Policijski službenici II PU lišili su slobode B.D., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.


On je jučer oko 12.20 sati, obavijestio MUP Kantona Sarajevo, na broj 122, da je postavljena bomba u prostorijama Srednje medicinske škole Bjelave, ulica Tahmiščina, općina Centar Sarajevo.


Izvršenim pretresom, kod istog je pronađen i oduzet mobilni telefon.


O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.D. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama JU "Srednja građevinsko-geodetska škola" u Sarajevu, prijavljenoj jučer oko 09.50 sati, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac mldb. D.A., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu.


On je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon, saopćeno je danas iz MUP-a KS.


O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije tog ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook