SDP spreman na koaliciju

Sastanak ljevice pod upitnikom: SDP i Naša stranka potvrdili da neće doći

Front21.03.18, 09:37h

Sastanak ljevice pod upitnikom: SDP i Naša stranka potvrdili da neće doći
Neizvjesno je da li će sastanak biti održan s obzirom na činjenicu da je i Naša stranka najavila da neće učestvovati u ovim razgovorima

 

Sastanak stranaka lijeve orijentacije u Bosni i Hercegovini trebao bi biti održan danas u Sarajevu s početkom u 12 sati, ali kako je za N1 potvrđeno jutros, predstavnici SDP-a BiH neće učestvovati na ovim razgovorima.

 

''Jučer smo poslali dopis da ne dolazimo. Nismo htjeli da ga šaljemo medijima jer smatramo da se razgovori ne vode tako. Na ovu temu nemamo sastanak, ali smo otvoreni za razgovore o koalicionom sporazumu na kojem bi prisustvovala rukovodstva stranaka'', kazao je generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić.

 

Neizvjesno je da li će sastanak biti održan s obzirom na činjenicu da je i Naša stranka najavila da neće učestvovati u ovim razgovorima.

 

"Na večerašnjem sastanku Predsjedništva Naše stranke odlučeno je da naši predstavnici neće ići na sastanak oko ujednjenja ljevice", potvrđeno je sinoć iz Naše stranke.

 

Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza, je jutros, pak, potvrdio da će GS - učestvovati u današnjim razgovorima.

 

''Ranije je donesena odluka da ćemo učestvovati na sastanku'', kratko je kazao on.

 

Sastanak bi trebao početi u 12 sati u centrali Demokratske fronte u Sarajevu.

 

U Demokratskoj fronti su kazali da će sastanak biti održan, iako i oni imaju informaciju da njemu neće prisustvovati predstavnici Socijaldemokratske partije i Naše stranke.

 

"Građanski savez je potvrdio dolazak i sastanak će biti održan", rečeno je u DF-u.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook