FOTO/ Advokat Karkin ponovo traži čitanje

Nikad pročitan dokaz na sudu: Šta je doktor koji je operisao Dženana Memića prije smrti otkrio u svojoj izjavi?

Hronika20.03.18, 10:33h

Nikad pročitan dokaz na sudu: Šta je doktor koji je operisao Dženana Memića prije smrti otkrio u svojoj izjavi?
Dr. Čeljo je preminuo u februaru 2017. godine, a porodica Memić ranije je objelodanila ovu izjavu nakon što je Sud prvobitno odbio njeno čitanje

 

Kantonalni sud u Sarajevu u petak će donijeti odluku po zahtjevu odbrane Ljube i Bekrije Seferovića, advokata Rusmira Karkina da se dozvoli čitanje zapisnika o saslušanju doktora Alije Čelje.

 

- Molim sud da cijeni ogroman značaj ovog dokaza i da je to jedini ljekar koji je dao informacije o stanju i povredama Dženana Memića – kazao je Karkin u obraćanju sudskom vijeću prije jučerašnjeg nastavka suđenja.

 

Podsjećamo, dr. Alija Čeljo nikada nije ispitan u Tužilaštvu KS, već samo u MUP KS u junu 2016. godine. On je tada kazao da je ocu mladića Murizu Memiću potvrdio da Dženanove povrede ne odgovaraju saobraćajnoj nesreći, odnosno obaranju pješaka.

 

Dr. Čeljo je preminuo u februaru 2017. godine, a porodica Memić ranije je objelodanila ovu izjavu nakon što je Sud prvobitno odbio njeno čitanje.

 

Advokat Karkin također je zatražio da Sud naloži MUP KS dostavljanje dokumentacije o uviđaju kao i sedam video snimaka odbrani, jer to do danas nije učinjeno. Također je zatražen i analitičko-šematski prikaz vještačenih mobilnih telefona.

 

Karkin je ponovo zatražio od Tužilaštva KS dostavljanje svih dokaza koje je ranije odbrana tražila, nakon čega bi odbrana imala konačan prijedlog dokaza. Tužilac Mladen Furtula kazao je da advokat Karkin ponovo može izvršiti uvid u tužilački spis.

 

Nastavak suđenja je 23. marta kada će svoj nalaz iznijeti vještak medicinske struke Željko Karan

 

Vještaci saobraćajne i mašinske struke koji su jučer iznijeli svoj nalaz isključili su mogućnost da je Dženan Memić udaren vozilom T4, te da oštećenja koja su nađena na vozilu ne odgovaraju naletu vozila na pješaka.

 

izjava-celjo

 

 

izjava-celjo

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook