Iz direktorske u premijersku fotelju

Hercegovac stiže umjesto Konakovića: Ko je najozbiljniji kandidat za novog premijera Vlade KS?

Front20.03.18, 09:54h

Hercegovac stiže umjesto Konakovića: Ko je najozbiljniji kandidat za novog premijera Vlade KS?
On se ispotiha još prije mjesec dana u javnosti provukao kao mogući premijer Kantona Sarajevo, no ovu informaciju do danas niko iz SDA nije potvrdio, ali ni demantovao

 


Nakon jučerašnje burne rasprave u Skupštini Kantona Sarajevo i izglasavanja nepovjerenja premijeru Elmedinu Konakoviću, u narednih sedam dana na čelo Vlade KS stiže novi mandatar.

 

Iako se iz SDA još uvijek nijedno ime ne pominje zvanično, sve su indicije da na Konakovićeno mjesto dolazi Adem Zolj, trenutno izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove Autocesta Federacije BiH. Ovu još uvijek nezvaničnu informaciju objavila je sinoć TV1.

 

adem-zolj


Naime, on se ispotiha još prije mjesec dana u javnosti provukao kao mogući premijer Kantona Sarajevo, no ovu informaciju do danas niko iz SDA nije potvrdio, ali ni demantovao.


Na poziciju v.d. izvršnog direktora Sektora za opće, kadrovske i pravne poslove u Autocestama FBiH Zolj je došao 2016. godine, da bi u maju prošle godine dobio puni mandat na ovoj poziciji, u trajanju od četiri godine. Prije toga u JP Autoceste FBiH radio je kao v. d. izvršnog direktora Sektora upravljanja i održavanja.


I supruga potencijalnog premijera Kantona Sarajevo nalazi se na rukovodećoj poziciji, ona je trenutno direktorica programa na Televiziji Sarajevo.   


Inače, Adem Zolj je porijeklom iz Hercegovne. Rođen je 1964. godine u Sopilji (opština Nevesinje), a diplomirao je i magistrirao na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu.


Prije dolaska na rukovodeće pozicije u JP Autoceste FBiH, Zolj je bio zaposlen u Opštini Novo Sarajevo na poziciji šefa Službe za komunalne poslove, a potom je šest godina obnašao funkciju direktora u Direkciji za puteve KS pri Ministarstvu saobraćaja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook