Manekenka prvi put na filmu

Tuzlanka Andreja Pejić dobila ulogu u dugoočekivanom nastavku holivudskog spektakla

Showbizz18.03.18, 18:35h

Tuzlanka Andreja Pejić dobila ulogu u dugoočekivanom nastavku holivudskog spektakla
Radi se o ulozi u filmu Djevojka u paukovoj mreži, nastavku američkog filma Muškarci koji mrze žene, nastalog prema prvoj knjizi iz planetarno popularne Millenium trilogije švedskog pisca Stiega Larssona

 

Transrodna manekenka Andreja Pejić iz Tuzle dobila je svoju prvu filmsku ulogu.

 

Radi se o ulozi u filmu Djevojka u paukovoj mreži, nastavku američkog filma Muškarci koji mrze žene, nastalog prema prvoj knjizi iz planetarno popularne Millenium trilogije švedskog pisca Stiega Larssona.

 

U Švedskoj je ova trilogija doživjela uspješnu ekranizaciju, a u američkoj verziji snimljen je samo prvi film davne 2011. u kojem su glavne uloge igrali Rooney Mara i Daniel Craig.

 

andreja-pejic

 

Novi nastavak snima se tek ove godine, a u ulozi Lisbeth Salander, ekscentrične hakerice, koja je glumici Rooney Mari donijela nominaciju za Oscara gledat ćemo Claire Foy, dok će Daniela Craiga u ulozi novinara Mikaela Blomkvista glumiti švedski glumac Sverrir Gudnason.

 

Zasad još nije poznato koga će glumiti Andreja Pejić, piše časopis Out.

 

Također je zanimljivo da su Amerikanci odlučili preskočiti iduća dva nastavka iz originalne trilogije i preskočili na ekranizaciju četvrtog koji je nakon smrti Stiega Larsona napisao David Lagercrantz.

 

Film će režirati Fede Alvarez, a u kinima bi se trebao pojaviti 19. oktobra.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook