TRAGEDIJA NA GRBAVICI

Oglasio se i MUP Kantona Sarajevo: Predočeni detalji nesreće u kojoj je načelnik Semir Efendić usmrtio pješaka

Hronika17.03.18, 21:52h

Oglasio se i MUP Kantona Sarajevo: Predočeni detalji nesreće u kojoj je načelnik Semir Efendić usmrtio pješaka
U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18,00 sati

 

Povodom saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom u kojoj je učestvovao načelnik sarajevske opštine Novi Grad Semir Efendić, večeras se oglasio i MUP Kantona Sarajevo koji je izdao zvanično saopštenje o ovoj nesreći.


U saopštenju se navodi sljedeće: 


U subotu 17.03.2018.godine u 14,30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu.


Vozač E.S. rođen 1983. godine u Sarajevu upravljao je putničkim motornim vozilom marke "VW Golf", reg. oznake K62-T-661.


U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18,00 sati.


Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage - Sektora uniformisane policije - Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. 


U 19,00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja. 


On je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook