Nakon pucnjave u Titovoj ulici

Sarajevski stomatolog Senad Oručević pušten na slobodu, advokat tvrdi: 'On je žrtva, a ne napadač!'

Hronika17.03.18, 11:20h

Sarajevski stomatolog Senad Oručević pušten na slobodu, advokat tvrdi: 'On je žrtva, a ne napadač!'
Pizović je ranije izjavio da se radi o klasičnoj nužnoj odbrani, iz razloga što je šest osoba napalo njegovog branjenika i to na način da su mu prvo tražili novac

 

Senad Oručević, koji je bio privođen zbog pucnjave u Titovoj ulici u Sarajevu i ranjavanja dvoje maloljetnika, danas je pušten iz pritvora, potvrdio je za Dnevni avaz njegov branilac, advokat Senad Pizović.

 

- Prema onome što se moglo vidjeti u dokazima, moj branjenik je u cijelom događaju bio ustvari žrtva, a ne napadač - kazao nam je Pizović.

 

Podsjećanja radi, Pizović je ranije izjavio da se radi o klasičnoj nužnoj odbrani, iz razloga što je šest osoba napalo njegovog branjenika i to na način da su mu prvo tražili novac.

 

- On je to odbio, na šta su mu opsovali majku, jednog je odgurnuo i povukao se. Stigli su ga kod buregdžinice "Forino", prijeteći mu da će ga ozlijediti, psujući mu majku. Uzvratio im je da je naoružan, za šta je imao odobrenje. Oni su se oglušili na to i opet ga napali, nakon čega je on izvadio pištolj uperio u zrak kao znak upozorenja - kazao je Pizović, iznoseći detalje koje je Oručević ispričao u policiji.

 

Prema njegovim riječima, gupa mladića je potom krenula na njega i jedan ga je pokušao udariti. Doktor se, navodi Pizović, pokušao skloniti u obližnje prodavnice, ali su one bile zaključane, te je ispalio hitac u zrak.

 

- Oni i dalje nisu prestali s napadima, te je bio prinuđen da puca i ispalio je metak u pod pri čemu je metak ozlijedio nogu jednog od njih. Zatim je moj branjenik krenuo prema najbližoj policiji, a to je FUP, gdje su ga dočekala tri policajaca i rekli mu da spusti oružje i legne na pod. Napadači su ga tu stigli i jedan ga je pred policajcima udario nogom u glavu u predjela oka - dodaje advokat Pizović.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook