Bile mozak operacije

Organizovale prenošenje droge iz Albanije u Švicarsku: Dilerke majku i kćerku odao sveštenik

Hronika16.03.18, 10:16h

Organizovale prenošenje droge iz Albanije u Švicarsku: Dilerke majku i kćerku odao sveštenik
Kod majke i kćerke pronađeno je 1.035 američkih dolara, 280 eura, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 KM i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika

 

Požežanku Svetlanu Popadić (46) i njenu kćerku Anu Popadić (24), koje su uhapšene zbog krijumčarenja 27 kilograma skanka, odao je sveštenik iz Požege Milan Jordović, koji je 27. februara s bivšim vjeroučiteljem Zoranom Marinkovićem pao u šake policije zbog istog tovara droge.

 

Prema onome što je pop ispričao tokom dosadašnje istrage pred Višim tužilaštvom u Čačku, on i Marinković bili su izvršioci u velikom poslu transporta skanka iz Albanije u Švicarsku. Svetlana je posredovala i plaćala im za svaki preneseni tovar. Za posljednju turu, Jordović je trebao dobiti 5.000 eura.


- Automobil kojim su transportirali drogu, u Albaniji su parkirali na dogovorenom mjestu i poslije nekog vremena ga preuzimali i s nelegalnim tovarom, koji je neko stavljao u duplo dno, vraćali se nazad. Po povratku u Srbiju, vozila s drogom ostavljali su na određenim lokacijama, odakle ih je opet neko odvozio. Te instrukcije je davala Svetlana - kaže izvor blizak istrazi.

 

Kod majke i kćerke pronađeno je 1.035 američkih dolara, 280 eura, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 KM i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika. Ispostavilo se da majka i kćerka imaju mnogo više nego što bi mogle imati nezaposlena sredovječna žena i djevojka, koja je skoro otvorila mjenjačnicu.

 

Tragovi njihovog imetka vode i do Zlatibora, gdje imaju dva apartmana, u kojima je i pronađen zaplijenjeni novac. Sumnja se da ovo nije konačni spisak njihovih nekretnina. Prilikom hapšenja majke i kćerke, zaplijenjeno je i šest automobila – dva Audija A4, dva Citroena i po jedan Suzuki i Peugeot. Na svih šest automobila pronađeno je duplo dno.

 

Za Svetlanu u kriminogenoj sferi se prvi put čulo u junu prošle godine, kad je sa D. B. (36) iz Požege uhapšena na Horgošu nakon što je u automobilu kojim su njih dvoje izlazili iz Srbije, nađeno 30 kilograma skanka. D. B. je tada preuzeo svu odgovornost, tvrdeći da Svetlana nema nikakve veze s drogom pa se odustalo od krivičnog gonjenja ove Požežanke.

 

(Telegraf, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook