Bio u dubokoj komi

Preminuo brutalno pretučeni srpski glumac

Hronika14.03.18, 08:58h

Preminuo brutalno pretučeni srpski glumac
On je pao u komu sredinom februara, a skoro mjesec dana kasnije je preminuo

 

Glumac Vasa Spasojević (72) iz Gamzigradske banje kod Zaječara koji je brutalno pretučen sredinom februara, nakon čega je bio u dubokoj komi, preminuo je u ponedjeljak u KBC Niš.

 

Beogradski mediji pišu da je Spasojevića pretukao komšija, koji ga je potom, misleći da je glumac mrtav, odvukao u obližnju šumu.

 

"Pacijent je od početka imao jako teške povrede glave. Zadobio je prelom lobanje sa utisnućem kostiju, krvarenje u mozgu i hematom. Operisan je nakon čega je rađena i dodatna reintervencija ali se njegovo stanje pogoršalo nakon čega je podlegao povredama", kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu prof. dr Radmilo Janković, prenosi Blic.rs.

 

On je trebalo da ode kod komšinice Ljubinke Marinković na kafu, ali kada ga nije bilo poslije pola pola sata čekanja ona je krenula da ga traži. Marinkovićeva kaže da nedaleko od svoje kuće, u borovoj šumi, čula svađu a zatim i Vasine pozive u pomoć.

 

"Policija pogleda na dole kaže eno ga čovek leži, krvava glava. Lobanja smrskana, mozak se vidi, ja sam počela da plačem, srušila sam se... To je dobar čovek bio", rekla je tada komšinica.

 

Ljubinka kaže da je Spasojević bio u sukobu sa jednim komšijom koji ga je oktobra prošle godine pretukao i nanio mu povrede glave. Zbog toga su ona i Spasojević nedavno dali izjave Osnovnom javnom tužiocu u Zaječaru.

 

Zaječarska policija nije željela da potvrdi, a ni demantuje povezanost ova dva slučaja a nezvanično nasilni komšija je priveden na saslušanje.

 

On je pao u komu sredinom februara, a skoro mjesec dana kasnije je preminuo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook