U centru Višegrada položeno cvijeće

Postrojavanje četnika povodom 72. godišnjice hapšenja Draže Mihailovića

Hronika13.03.18, 11:25h

Postrojavanje četnika povodom 72. godišnjice hapšenja Draže Mihailovića
Okupljanje pripadnika ovog pokreta iz godine u godinu izaziva kontroverze, a 2016. godine okupljanje na Ravnoj gori obilježio je i napad na novinarske ekipe

 

Nekoliko desetina članova Ravnogorskog četničkog pokreta danas se okupilo u Višegradu na godišnjicu hapšenja Draže Mihailovića.

 

U pozivu koji je upućen Srbima i Srpkinjama navedeno je da žele odati počast generalu. U centru Višegrada položeno je cvijeće.

 

Planiran je pomen i parastos Mihailoviću i njegovim pratiocima kapetanu Nikoli Majstoroviću, majoru Dragiši Vasiljeviću i poručniku Blagoju Kovaču, koje je podignuto u Undruljama, gdje je Mihailović uhapšen 13. marta 1946. godine, a njegovi saborci ubijeni.

 

Podsjećamo, okupljanje pripadnika ovog pokreta iz godine u godinu izaziva kontroverze, a 2016. godine okupljanje na Ravnoj gori obilježio je i napad na novinarske ekipe.

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!