Enver Kazaz sve prijavio policiji

Bakirov urednik me fizički napao na Filozofskom fakultetu i zaprijetio mi da će me 'zaklati zubima'

Front12.03.18, 10:53h

Bakirov urednik me fizički napao na Filozofskom fakultetu i zaprijetio mi da će me 'zaklati zubima'
Moram priznati da sam ljubomoran na Latića. Po čemu je to on bolji da ga napada trenirani bokser, a mene tek obično piskaralo, uredničić pilećeg znanja, piše Kazaz

 

Izvor: Prometej.ba; Piše: Enver Kazaz

 

Doživljavao sam od čuvara vlastodržačkog poretka u BiH različite prijetnje, ucjene, objede, demoniziranja, opanjkavanja, najgnusnije laži na društvenim mrežama, ali nikad niko na mene nije s leđa fizički nasrnuo uz prijetnju: „Zaklat ću te zubima“, kako je to 8. marta učinio Mahir Sokolija, izvršni urednik magazina "Stav".

 

Jesu presjekli kočiono crijevo na mom autu i nasjekli sajlu ručne kočnice prije nekoliko godina. Jesu mi popustili zavrtnje na točku automobila, također prije nekoliko godina. Jesu me proglašavali četnikom, ustašom, nacionalnim izdajnikom, plagijatorom, alkoholičarom, huljom, dakle, kojoj je poželjno psovati majku na ulici i pljuvati joj u lice zato što kritizira našeg Bakira. Jesu i prijetili da će doći na fakultet na kojem radim i izrešetati me iz kalašnjikova. Sve to jesu neki nepoznati ljudi koje policija nikad nije pronašla, iako su neki policajci kojima sam se obraćao bili zaista profesionalni.

 

Sokolijin fizički nasrtaj na mene dogodio se u kafeu Filozofskog fakulteta u Sarajevu, na kojem radim, pa se može tretirati i kao ugrožavanje sigurnosti u prostoru ustanove na kojoj radim. A to znači da je Sokolija apsolutno siguran da ima zaštitu institucija sistema, jer sigurno zna da ugrožavanje fizičke sigurnosti u radnom prostoru spada u teža krivična djela. Zato ne mislim da je njegov ispad običan afekt, već planiran napad. Naravno, uredno sam taj nasrtaj prijavio policijskim organima, nadajući se da će oni biti profesionalni u obavljanju svojih dužnosti.

 

Odakle je došao takav izljev mržnje izvršnog urednika "Stava", jasno će biti svakom onom ko imalo prati to što pišem o tom magazinu i političkoj moći koja iza njega stoji. U nizu tekstova dokazao sam da je moćnik koji je u dva navrata dodijelio "Stavu" za njegovu književnu nagradu po 8.000 KM, te koji se neprestano reklamira na njegovim stranicama – običan politički kepec, a da je njegovo bošnjaštvo suštinski antibosansko. Naravno, riječ je o Bakiru Izetbegoviću, čija se SDA danas raspada po interesno-klanovskim šavovima. 

 

stav

 

Ako sam svojim pisanjem imalo doprinio tome – sretan sam, veoma sretan. Jer, Izetbegović je svojom politikom i agresivnim, mrzilačkim napisima u magazinu pod njegovom političkom kontrolom suštinski destruirao bosanskohercegovačke multietničke društvene vrijednosti. Zato će u oktobru i otići s političke scene, a samim tim i na smetljište povijesti. Baš kao i magazin "Stav", u kojem je mrzilački pisano o Jergoviću, Lovrenoviću, Veličkoviću, Predragu Kojoviću, a naročito o Nedžadu Latiću. Uz njih, stavovskim izljevima mržnje izloženi su svi politički protivnici SDA, naročito oni što su nedavno napustili Bakirovu stranku. 

 

Latića je nedavno napao trenirani bokser, za kojeg je taj novinar dokazao da je u bliskoj vezi s ljudima iz Izetbegovićeve stranke. A mene napada karikaturalni esdeaovski orijentiran izvršni urednik, kojeg sam, zbog mrzilačkog pisanja o Miljenku Jergoviću okarakterizirao kao intelektualnog patuljka. Moram priznati da sam ljubomoran na Latića. Po čemu je to on bolji da ga napada trenirani bokser, a mene tek obično piskaralo, uredničić pilećeg znanja.

 

No, to samo pokazuje da je u "Stavu" narasla nervoza zbog rasula u SDA, ali da je ona prerasla u očaj, nisam, priznajem, mogao ni pretpostaviti. Samo očajnici tako uhljupski mogu prijetiti ljudima, i samo oni mogu krvožedno prijetiti: „Zaklat ću te zubima“.

 

Inače, na "Stav" i njegovu redakciju, prema pisanju nekih medija, skršen je poveliki novac, a svaku polemiku stavovska mediokritetska postava je izgubila. Nema ko je nije polemički, narodskim jezikom rečeno, lemezao. Zato je stavovski novinarski tur modar od polemičkih batina, pa se pitam kako to još uvijek može sjediti u uredničkim foteljama? A da ima imalo soli u svojoj praznoj političkoj glavi, Bakir bi shvatio koliku medvjeđu uslugu mu čini stavovska redakcija.

 

Svaki izljev mržnje u "Stavu" direktno se obija o Bakirovu praznu političku glavu. Zato navijam za stavovce. Ačkosum bilmezi, naprijed novinarski garibi, bit će vam zahvalan svaki bošnjački insan što ste srušili svog političkog vođu i oslobodili narod od njegove vlasti.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(Prometej.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook