Javna licitacija

U Zenici se prodaje dva kilometra željezničke pruge, a početna cijena je...

Biznis Klub08.03.18, 19:14h

U Zenici se prodaje dva kilometra željezničke pruge, a početna cijena je...
Učešće u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrovanu djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada

 

Zenička razvojna agencija "Zeda", koja upravlja Poslovnom zonom "Zenica 1", objavila je javnu licitaciju za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju starog željezničkog kolosjeka koji je van upotrebe u okviru poslovne zone, u dužini od 2.034 metra.

 

Ponuda za prodaju dijela industrijske pruge sadrži stare željezničke šine, okvirne težine 111 tona, oko 1.500 starih željezničkih pragova, te više od  tri tone vijčane robe i ostalog nesortiranog željeza.

 

- Demontiranjem stare pruge, koja je van upotrebe, u Poslovnoj zoni će se dobiti veći prostor koji se namjerava iskoristiti za ustupanje novim privrednim subjetima za njihove aktivnosti u zoni. Na ovaj način bićemo u prilici da odgovorimo na potražnju za novim zahtjevima privrednim subjektima koji žele da prošire svoje proizvodne kapacitete, ali i omogućimo novim kompanijama da u svojim proizvodnim lancima zaposle nove radnike - rečeno je Feni od članova Komisije za prodaju infrastrukturne opreme u "Poslovnoj zoni Zenica 1".   

 

Učešće u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrovanu djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada.

 

Početna cijena za više od dva kilometra starog industrijskog kolosjeka je 50.000 KM, a rok za prispijeće ponuda i ostale zahtijevane dokumentacije je 20. mart.

 

(FENA/Foto: Ilustracija/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!