Anketa na ulicama glavnog grada

Šta Sarajke najviše nervira na prvom sastanku: Nekima je skočio pritisak i od samog prisjećanja...

Zabava08.03.18, 17:47h

Šta Sarajke najviše nervira na prvom sastanku: Nekima je skočio pritisak i od samog prisjećanja...
Nadamo se da dečki ovo više neće ponavljati, jer nije lako ostaviti dobar dojam, ali je lako ostaviti loš

 

 

Na današnji dan, poseban svim ženama, priklonili smo im se i pružili priliku da ispričaju šta je ono što je poželjno ili nepoželjno na prvom sastanku. Znate da prvim spojem kupujete kartu za drugi spoj i zato je važno ostaviti dobar dojam.

 

- Na prvom sastanku ne preferiram odmah poljubac ili stupanje u vezu. To je više kao informativni i uvodni čas, kaže Elma.

 

- Nervira me kada na prvom sastanku spominje da oprema stan ili da bi se ženio. Odmah me to odgurne od njega, jer to ne bi trebala biti tema prvog sastanka. Kao da mu je samo stalo do toga. Polahko, ističe Zerina.

 

- Našla sam se u situaciji da na prvom sastanku momak spominje koliko kredita vraća, šta je kupio na kredit, te koliko godina mu je ostalo da ga vrati. Jednostavno, ne tražite žiranta na prvom dejtu, sugeriše Sanja.

 

- Njegovi roditelji ne bi trebali biti tema na prvom sastanku. Posebno ako me pita da ih upoznam. Pa ja još ni tebe nisam upoznala, mislim..., kaže Tatjana.

 

- Izađem sa dečkom i on me počne ispitivati o mojoj prošlosti. Ok u granicama, ali zašto mora sve znati. To je pomalo zamarajuće, smatra Ena.

 

- Na prvom sastanku ne volim kada me počne daviti pričom o ispitima ili poslu. Izašla sam sa njim upravo da zaboravim na sve to, kaže Selma.

 

- Imala sam situaciju da sam izašla sa dečkom koji je toliko pričao o književnosti, pročitanim knjigama, pregledanim filmovima, i dosadnim izložbama. Pa dobro, svi imamo hobije, nemoj se praviti pametan. To ne volim, žustro će Maja.

 

- Oni koji se hvale su mi najgori! Završio sam taj i taj fakultet, imam stan u centru. Vozim mercedes. Često putujem. Odvest ću te na Havaje, na Alpe ... Nemoj molim te mi mazat oči na prvom sastanku. Nećemo mi nigdje, kaže nam vidno iznervirana Nadža.

 

- Momci, ne pričajte o svojim razočarenjima na prvom sastanku. Bivše cure ne spominjite. Ko je kriv i zbog čega su se razišli. Ali ipak je bila dobra u kuhanju i imala je cool stil oblačenja. Pa hellouu, treba ja da razmišljam, je li me to on poredi sa njom, pita se Ivana.

 

- Skoro sam izašla s jednim dečkom. Stvarno je bilo ok. Dolazim kući, vidim na Instagramu objavio tri fotografije. Pa Bože, vidjela sam te maloprije... Kome se dokazuješ? Odmah mi je postao dosadan, rekla nam je Alma.

 

Nadamo se da dečki ovo više neće ponavljati, jer nije lako ostaviti dobar dojam, ali je lako ostaviti loš.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook