Odlazak košarkaške legende

Dženaza Sabitu Hadžiću sutra u 15.30, komemoracija u 11 sati

Sport07.03.18, 12:36h

Dženaza Sabitu Hadžiću sutra u 15.30, komemoracija u 11 sati
Hadžić je preminuo protekle subote, u 61. godini života, nakon što se poslije moždanog udara 20-ak dana nalazio u stanju inducirane kome u turskoj Antalyji

 

Dženaza Sabitu Hadžiću, bivšem selektoru košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, bit će klanjana sutra poslije ikindije namaza u 15.30 sati u Hrasnici, a ukopan će biti na mezarju Kovači na obroncima Igmana.

 

Komemoracija košarkaškoj legendi naše zemlje, čiju je reprezentaciju predvodio na četiri Eurobasketa, bit će održana, također sutra, i to u Domu mladih s početkom u 11 sati.

 

Hadžić je preminuo protekle subote, u 61. godini života, nakon što se poslije moždanog udara 20-ak dana nalazio u stanju inducirane kome u turskoj Antalyji.

 

Sabe je bio član šampionske generacije Košarkaškog kluba Bosna, koja je 1979. godine osvojila titulu prvaka Evrope, a pet godina kasnije, s reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Los Angelesu.

 

Ranim odlaskom Hadžić bh. košarka ali i sport u našoj domovini ostao je bez istinske legende, kako igračke, tako i trenerske.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook