od 15. do 17. marta u domu mladih

Uskoro GAST FEST u Sarajevu - prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH

Biznis Klub07.03.18, 09:28h

Uskoro GAST FEST u Sarajevu - prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH
Posjetioce očekuju mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking showovi, poznata kuharska lica regiona i šire, ali i mnogo dobre zabave

 

Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH pod nazivom GAST FEST, powered by Perutnina Ptuj, okuplja 50-ak izlagača iz četiri zemlje regije (Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije), kao i mnoge druge zemlje regiona. Održat će se od 15. do 17. marta u Domu mladih (Skenderija).


Na sajmu će biti predstavljeni svi noviteti iz HORECA, PREHRAMBENOG, TEHNIČKOG i TEKSTILNOG sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima.


Posjetioce očekuju mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking showovi, poznata kuharska lica regiona i šire, kao što su: njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulj i Morana Mijač - pobjednici najpopularnijeg kulinarskog showa u Hrvatskoj i okruženju "Tri, dva, jedan – kuhaj", kao i poznato kulinarsko lice BiH Adnan Hamzić, te renomirana bh. imena kulinarstva i gastronomije.


Bogati interaktivni sadržaj upotpunit će modna revija koja će predstaviti modnu kolekciju domaćeg branda namijenjenu ugostiteljima.


U sklopu organizovanih cooking shoowa Perutnina Ptuj BiH organizira i takmičenje kuhara u pripremi raznih specijaliteta od piletine, a najbolji među njima će imati priliku da osvoji i posebnu nagradu za svoj restoran.


Sponzori sajma su također pripremili veliku gastronomsku ponudu koja će se bazirati na prezentiranju bh. proizvoda (mesna industrija Vimar), ponude distributivnih vozila koja je namijenjena isključivo hotelijerima i ugostiteljima (Porsche Sarajevo), kao i razne novitete koji postaju novi trendovi na bh. tržitu, ali i u kompletnoj regiji (Coca Cola).

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook