Poziv za ujedinjenje

Bivši borac Armije RBiH pozvao pripadnike Vojske RS da im se pridruže u protestima: 'U istim smo problemima...'

Hronika06.03.18, 11:19h

Bivši borac Armije RBiH pozvao pripadnike Vojske RS da im se pridruže u protestima: 'U istim smo problemima...'
Duranović je pozvao bivše pripadnike Vojske RS da sjednu sa bivšim pripadnicima Armije RBiH i HVO-a, da se ujedine i da povedu zajedničku borbu za njihova prava

 

Bivši borci Armije Republike Bosne i Hercegovine koji protestuju u više gradova u Federaciji BiH pozvali su bivše pripadnike Vojske Republike Srpske da također dignu svoj glas, te da se zajedno izbore za svoja prava.

 

Demobilisani borac Armije RBiH Fadil Duranović, koji protestuje na petlji Šićki Brod u Tuzli rekao je za Buku da poziva sve bivše borce iz RS da im se pridruže, „jer su i oni u istim problemima“.

 

Duranović je pozvao bivše pripadnike Vojske RS da sjednu sa bivšim pripadnicima Armije RBiH i HVO-a, da se ujedine i da povedu zajedničku borbu za njihova prava.

 

Demobilisani borci Armije RBiH i HVO-a traže da vlasti u Federaciji ukinu finansiranje 1.600 boračkih udruženja koliko ih ima u ovom dijelu zemlje, jer smatraju da rade za interese vlasti a ne boračke populacije. Oni traže minimalne naknade za demobilisane borce koji nemaju nikakva primanja, te javnu objavu registra svih onih koji danas primaju boračke naknade. Demobilisani borci smatraju da od 570 miliona KM, koliko Federacija godišnje izdvaja za boračku populaciju, novac u najvećoj mjeri ode onima koji se nisu borili tokom rata u BiH, piše Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook