Ban na sapunice

Zbog sve većih tenzija, Arapi zabranili turske serije!

Ekran06.03.18, 10:07h

Zbog sve većih tenzija, Arapi zabranili turske serije!
Pojedini arapski kritičari su na društvenim mrežama vodili kampanju protiv, kako kažu, turskog uticaja, koji se putem serija emituje u arapskim domovima

 

Najveći emiter arapskog svijeta, MBC group, saopštio je danas da više neće emitovati turske serije, što je rezultat povećanih tenzija između Ankare i pojedinih arapskih država.

 

- Donijeta je odluka, koja takođe obuhvata i nekoliko arapskih televizijskih stanica u nekoliko država, uključujući i MBC, da se prekine sa emitovanjem turskih drama, rekao je portparol MBC grupe Mazen Hayek, prenosi Reuters.

 

Pojedini arapski kritičari su na društvenim mrežama vodili kampanju protiv, kako kažu, turskog uticaja, koji se putem serija emituje u arapskim domovima.

 

Hayek je rekao da će odluka odmah zahvatiti šest turskih serija.

 

Međutim, kako navodi Reuters, ova odluka će možda pružiti šansu zemljama kao što su Katar i Liban da popune prazninu.

 

- Ovo može da bude dobra inicijativa da arapski producenti stvaraju dobre arapske drame, koje će biti alternativa onim koje se više neće emitovati, poručio je Hayek.

 

(Telegraf.rs, DEPOPORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!