Potvrđeno odigravanje četiri utakmice

Savez raspisao poziv: Ko će prenositi prijateljske utakmice Zmajeva?

Sport05.03.18, 13:52h

Savez raspisao poziv: Ko će prenositi prijateljske utakmice Zmajeva?
Na osnovu odluče Izvršnog odbora, Savez je raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za otkup medijskih prava za direktne prijenose televizijskog signala prijateljskih utakmica Zmajeva

 

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali će selektor Robert Prosinečki iskoristiti slobodne termine kako bi naš državni tim spremno dočekao start Lige nacija i kvalifikacija za EURO 2020.

 

Tako je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH potvrđeno odigravanje četiri prijateljske utakmice i to protiv Bugarske (23. mart), Senegala (28. mart), Crna Gora (27/28. maj) i Južne Koreje (1. juni).  

 

Na osnovu odluče Izvršnog odbora, Savez je raspisao Javni poziv za prikupljanje ponuda za otkup medijskih prava za direktne prijenose televizijskog signala prijateljskih utakmica Zmajeva.

 

- Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda za otkup medijskih prava za direktne prijenose televizijskog signala utakmica reprezentativne A selekcije BiH za teritoriju Bosne i Hercegovine. Javni poziv se odnosi isključivo na prijateljske utakmice A selekcije BiH koje će biti odigrane prema sljedećem rasporedu: Bugarska - BiH, 23. mart 2018, Razgrad, Bugarska; Senegal - BiH, 28. mart 2018,  Le Havre, Francuska; BiH - Crna Gora, 27/28. maj 2018, Zenica i Južna Koreja - BiH, 1. juni 2018, Seul, Južna Koreja.

 

Predmet ovog Javnog poziva podrazumijeva sticanje ekskluzivnih medijskih prava na snimanje, uređivanje i emitovanje programa na zemaljskoj, satelitskoj i kablovskoj mreži za područje BiH u okviru živog neprekidnog prijenosa utakmica, kao i pravo odloženog emitovanja snimka utakmica u cijelosti i parcijalno. Prednje pomenuto pravo je vremenski neograničeno, nije opterećeno stvarnim i drugim pravima, i potpuno je zaštićeno od bilo kakvih pravnih nedostataka - saopćeno je iz Saveza.

 

Naglašeno je, između ostalog, da pravo na učešće imaju sva pravna lica koja imaju sjedište na teritoriji BiH, a ovlaštena su za obavljanje djelatnosti koja je predmet ovog Javnog poziva.

 

Rok za podnošenje ponuda je 9. mart, a javno otvaranje ponuda obavit će se 12. marta u 12 sati u prostorijama krovne kuće bh. fudbala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook