Sastali se imenjaci

Abdulah umjesto Abdulaha: Kakav su 'senzacionalan' dogovor postigli Sidran i Skaka?

Hronika05.03.18, 11:43h

Abdulah umjesto Abdulaha: Kakav su 'senzacionalan' dogovor postigli Sidran i Skaka?
Senzacionalan sporazum u hotelu "Central"! Danas je u Sarajevu, u hotelu "Central", nakon dvosatnog prijateljskog razgovora imenjaka Abdulaha Sidrana i Abdulaha Skake donesena odluka da grad Sarajevo u narednom periodu ima dva gradonačelnika

 

Zbog gafa gradonačelnika glavnog grada BiH Abdulaha Skake, povodom dodjele priznanja počasnog građanina Sarajeva, društvene mreže su danima preplavljene raznim komentarima u kojima građani jedine nam domovine nisu štedili kreativnost.

 

Podsjetimo, on je komentarišući dodjelu titule počasnog građanina bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zamijenio sa Stjepanom Kljujićem, bivšim članom Predsjedništva BiH i prvim predsjednikom HDZ-a BiH, i tako pokrenuo lavinu…

 

Jedan od zanimljivijih komentara svoje mjesto pronašao je uz fotografiju Abdulaha Skake, na koju je nepoznati kreativac napisao Abdulah Sidran. Gradonačelnika je, pretpostavljamo, namjerno zamijenio sa našim poznatim akademikom i piscem, želeći tako napraviti šalu na njegov gore spomenuti gaf.

 

I Sidran se našalio na isti način, te je na svom Facebook profilu objavio fotografiju sa imenjakom uz tekst koji prenosimo u cijelosti.

 

- Senzacionalan sporazum u hotelu "Central"! Danas je u Sarajevu, u hotelu "Central", nakon dvosatnog prijateljskog razgovora imenjaka Abdulaha Sidrana i Abdulaha Skake donesena odluka da grad Sarajevo u narednom periodu ima dva gradonačelnika! Imenjaci će se na mjestu prvog čovjeka Grada smjenjivati svakih 25 godina čime bi se zauvijek osigurala mirna i beskonfliktna primopredaja vlasti, kao i stabilan mir i razvoj za sve stanovnike grada. Tako jednostavno, a tako moćno. Poželimo im svaku sreću – napisao je nadahnuto Sidran, i tako pobrao brojne simpatije svojih fanova na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook