Goran Bogdan, jedan od najboljih glumaca mlađe generacije

U svakoj priči spominje se moje porijeklo. Hercegovac sam i ja i Ljubo Ćesić Rojs, a nemamo veze jedan s drugim

Mediji04.03.18, 14:20h

U svakoj priči spominje se moje porijeklo. Hercegovac sam i ja i Ljubo Ćesić Rojs, a nemamo veze jedan s drugim
Iako je prvo završio ekonomiju pa glumu, nakupio je respektabilan broj uloga, što na filmu, što na TV-u, a uza sve to je i jedan od organizatora širokobriješkog Woodstocka, najvećeg malog festivala priča, filmova i muzike kod nas i u okolici - West Herzegowina Festa

 

Goran Bogdan (37) spada među najpropulzivnije glumce mlađe generacije. Osim glavnih uloga u matičnom mu Zagrebačkom kazalištu mladih, glumio je u filmovima “U zemlji čudesa”, “Neke druge priče”, “The Show Must Go On”, “Iza stakla”, “Noćna vožnja”, “Za naivne dječake”, “Broj 55”, “Mrtve ribe”, “Bićemo prvaci sveta”, “Svećenikova djeca” i drugim.

 

U filmu ga je proslavila uloga u “Sonji i biku” Vlatke Vorkapić dok je još bio student. Do sada je, sve skupa, glumio u barem petnaest televizijskih serija i dvadeset filmova, sa svim najvažnijim lokalnim i regionalnim filmskim umjetnicima. Već su sve priče ispričane o njegovu angažmanu u serijama “Fargo” i “The Last Panthers”.

 

Iako je prvo završio ekonomiju pa glumu, nakupio je respektabilan broj uloga, što na filmu, što na TV-u, a uza sve to je i jedan od organizatora širokobriješkog Woodstocka, najvećeg malog festivala priča, filmova i muzike kod nas i u okolici - West Herzegowina Festa. U šali kaže, da se ne bavi glumom, bavio bi se kao svaki pravi hercegovački poduzetnik prodajom, jeftinije bi kupio, a skuplje prodao.


Iako još nije službeno, kuloari šuškaju da je u podjeli HBO-ove serije “Uspjeh”, koju režira oskarovac Danis Tanović. Ipak, Bogdan je zasad odbio govoriti o tom angažmanu.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(Jutarnji List, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook