VIDEO/ BITI KANDIDAT ILI NE ZA PREDSJEDNIŠTVO BIH

Denis Bećirović u dilemi: Ko pobijedi, bude spržen! Svi su nakon izbora nestali... Haris, Zlatko, sada i Bakir...

Front03.03.18, 12:13h

Denis Bećirović u dilemi: Ko pobijedi, bude spržen! Svi su nakon izbora nestali... Haris, Zlatko, sada i Bakir...
Gostujući u Centralnom dnevniku na Face TV-u, potpredsjednik SDP-a BiH i poslanik u Parlamentu BiH Denis Bećirović iznio je stanovište da građanske stranke na predstojećim izborima trebaju imati samo jednog kandidata sa člana Predsjedništva BiH

 


- Zagovaram koncept zajedničkog rješenja, sinhronizovanog i objedinjenog nastupa na oktobarskim izborima, jer uskostranački interesi nisu i ne smiju biti već od interesa države BiH, poručio je Bećirović u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem.


Odgovarajući na pitanje da li će on biti kandidat ljevice za bošnjačkog člana Predsjedništva, rekao je: 


- To je pitanje još otvoreno... SDP BiH je otvorio proces kandidovanja i svi članovi su uključeni. Potrebno je da prije svega vidimo volju ljudi, a onda da se ozbiljno bavimo pitanjima kandidata.


No Bećirović je ustvrdio i da su "svaka stranka i njen predsjednik nakon pobjede na izborima nestali", navodeći primjere Harisa Silajdžića, Zlatka Lagumdžije, a sada i Bakira Izetbegovića.


Govorio je i o zajedničkom nastupu demokratskih snaga na izborima, kao i potrebu da stranke ljevice imaju samo jednog kandidata za Predsjedništvo BiH, te u skladu s tim prokomentarisao najavljenu kandidaturu Željka Komšića.


Na insistiranje Senada Hadžifejzovića da odgovori na pitanje da li postoji mogućnost da sve građanske stranke podrže Komšićevu kandidaturu, Bećirović je istakao: 


- Potrebno je napraviti analizu i vidjeti šta je najbolje rješenje i ko ima najveće šanse. Do sada smo u BiH, nažalost, uvijek imali stranačkog člana Predsjedništva BiH. Ja zagovaram pristup da to mora biti državni član Predsjedništva BiH, dakle neko ko ne polaže račun stranačkim organima, nego građanima BiH. To je potpuno nova priča i pravi zaokret. Bh. stranke su rascjepkane i ne može ih okupiti stranački član Predsjedništva, nego neko ko ih može objediniti.


Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu Face TV-a...   

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook