FOTO, VIDEO/ Gradonačelnik Sarajeva predmet ismijavanja na društvenim mrežama

Pobjeda nad antifašizmom i predsjednik Hrvatske Stjepan Kljujić: Svi gafovi gradonačelnika Sidrana, pardon Skake

Zabava02.03.18, 13:59h

Pobjeda nad antifašizmom i predsjednik Hrvatske Stjepan Kljujić: Svi gafovi gradonačelnika Sidrana, pardon Skake
Ovakve izjave prvog čovjeka grada Sarajeva nisu prošle neopaženo na društvenim mrežama. Facebook, Twitter i Instragram "gore". Prepuni su šaljivih, osuđujućih i podrugljivih komentara na račun Skake

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ne prestaje nas iznenađivati svojim gafovima, iako mnogi smatraju da je u pitanju neznanje.

 

Podsjetimo da je gradska vlast prvobitno jednoglasno usvojila odluku da nobelovac Orhan Pamuk bude ovogodišnji dobitnik nagrade "Počasni građanin Sarajeva". Ta odluka brzo je povučena, nakon čega je gradska uprava odlučila da nagradu da bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.

 

Nakon toga, Mesić se oglasio poručujući kako on odbija nagradu koju je Skakina uprava odbila dati nobelovcu Pamuku.

 

Da stvar bude još sramotnija nego što jeste, gradonačelnik Skaka se još jednom javno obrukao. On je gostujući u emisiji na televiziji Hayat izjavio da je Stjepan Kljujić bivši hrvatski predsjednik.

 

 

"Odluka je danas većinom glasova donesena da tu laskavu titulu dobije bivši predsjednik Republike Hrvatske, gospodin Stjepan Kljujić i evo, na našu radost, mi smo ga danas i zvanično obavijestili da je on izabran za počasnog građanina grada Sarajeva i, naravno, spremamo se uveliko za samu ceremoniju dodjele", rekao je ponosno Skaka. Interesantno da se ni voditeljica nije osvrnula da ga ispravi, nego se nastavilo dalje sa emisijom.

 

Ovakve izjave prvog čovjeka grada Sarajeva nisu prošle neopaženo na društvenim mrežama. Facebook, Twitter i Instragram "gore". Prepuni su šaljivih, osuđujućih i podrugljivih komentara na račun Skake.

 

Sigurno se sjećate i njegovog gafa kada je govoreći o Danu grada Sarajeva u kontekstu oslobođenja Sarajeva od fašizma prije 72. godine, izletio:

 

"Prije 72. godine je pobijeđen antifašizam, zajedničkim snagama, kako ste rekli u uvodnoj rečenici, pobijeđen je antifašizam, a Sarajevo oslobođeno od fašista".

 

 

Međutim, ponovio je on to nakon polaganja cvijeća i vijenaca ispred Vječne vatre u Sarajevu:

 

"U današnjem danu je puno simbolike. 555 godina od prvog pominjanja Sarajeva, kada je Isa-beg Isaković krenuo u kreiranje jedne nove urbane cjeline, i 72 godine od pobjede nad antifašizmom", izjavio tada Skaka.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook