Porodica i prijatelji optimistični

Oliver Dragojević se oporavlja: Supruga Vesna mu kuha, vratio je izgubljene kile, a trenutno uživa na...

Showbizz02.03.18, 08:21h

Oliver Dragojević se oporavlja: Supruga Vesna mu kuha, vratio je izgubljene kile, a trenutno uživa na...
Supruga Vesna ga pazi, a dobio je i koji kilogram. Nekoliko ih je izgubio tokom liječenja. O eventualnim koncertima još je prerano pričati

 

- Naravno da bih volio doći na Porin, no to ovisi o liječenju. Nisam loše, samo treba čekati. U pitanju je bolest koja zahtijeva vrijeme i strpljenje - kazao je Oliver Dragojević (70) za hrvatski portal 24sata.

 

Pjevač je u Veloj Luci, a njegov saradnik Nenad Drobnjak kaže kako se ondje posljednjih mjesec dana “rekuperava”. Oliver u Veloj Luci ima kuću, a pazi ga supruga Vesna. Šeta, jede, druži se s prijateljima, a nedavno je igrao tenis.

 

- Probao sam zaigrati sa sinom, ali nije to sličilo ni na šta. Bio je to samo pokušaj - rekao je Oliver.

 

Uz pijanisticu Pavicu Gvozdić i pjesnika Jakša Fiamengu, Oliver je dobitnik Porina za životno djelo. Svečana dodjela muzičkih nagrada bit će 23. Marta u Splitu. Oliveru je to već 31. Porin u kućnoj kolekciji. Nema doma sve osvojene statuice jer se većinom, ne skriva, nalaze na vitrinama restorana kojima su vlasnici Oliverovi prijatelji i koji su ga molili da im ih pokloni.

 

- S ovom je nagradom priča drugačija. Od svih osvojenih Porina, ovaj mi je sigurno najposebniji. Vjerujem da ću za njega naći posebno mjesto u svom domu. Hvala mojim dragim kolegama na ovom priznanju. Baš su me jako razveselili - rekao nam je splitski pjevač.

 

Nakon što se vratio iz splitske bolnice, u kojoj je mjesecima mirovao pod budnim okom ljekara, članovima porodice govorio je kako želi da ga odvedu u Velu Luku.

 

- Nema ništa na brzinu. Oporavak od ove bolesti zahtijeva mir i strpljenje. Zato izbjegavam hladnoću jer si ne mogu priuštiti da navučem prehladu ili virozu na sebe - kaže Oliver.

 

Otkako je stigao na Korčulu, supruga Vesna kuha mu jela koja smije jesti i pazi da ga ništa ne uznemiri. Omiljene su mu šetnje Velom Lukom. Podsjete ga na djetinjstvo, kad je rado s bratom odlazio stricu, a godinama kasnije za svoju je porodicu tamo kupio kuću. Dok liječnici nisu odobrili odlazak na Korčulu, Oliver bi išao u splitsku lučicu obići svoju brodicu i vidjeti more, koje ga smiruje.

 

- E, pa lijepo je malo doći uz more nekad s obzirom na to da sam ograničen kretanjem. Moram malo krast vrijeme i bit uz more - rekao je pjevač.

 

Supruga Vesna ga pazi, a dobio je i koji kilogram. Nekoliko ih je izgubio tokom liječenja. O eventualnim koncertima još je prerano pričati, dodao je Drobnjak. Oliver je liječenje nastavio i u Rijeci, a u Splitu ga je nedavno posjetio slovenski bioenergetičar Drago Šušnjara. U Vela Luku u posjetu Oliveru planira ići i njegov prijatelj, muzičar Tedi Spalato, s kojim se redovno čuje.

 

Zbog bolesti je morao otkazati dva slavljenička koncerta u Spaladium Areni sredinom decembra povodom svog 70. rođendana. Bilo mu je žao i kad je morao otkazati nastup u Lisinskom za oboljelu djecu u Klaićevoj.

 

Kako je rekao Drobnjak, Oliver bi volio prvi sljedeći koncert imati u svom Splitu. Pjevača su obradovale riječi podrške njegovih prijatelja i fanova. Svima je odgovorio na iskrene želje za ozdravljenjem, a zahvaljuje se i liječnicima koji ga paze. Oliver sluša njihove upute, discipliniran je pa je tako Novu godinu dočekao u krugu porodice, uz njemu omiljeni film “Forrest Gump”. Dragojevićevo liječenje vodi prof. dr. Eduard Vrdoljak, predstojnik Klinike za onkologiju i radioterapiju splitske bolnice. Doktori, pjevač, porodica i prijatelji su optimistični.

 

- Svjesni smo da dijagnoza nije bezazlena, no u puno slučajeva pacijenti su se oporavili - kaže Drobnjak.

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook