Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH

Sabit Hadžić još je u komi, ali iz Antalije stižu dobre vijesti

Sport24.02.18, 18:47h

Sabit Hadžić još je u komi, ali iz Antalije stižu dobre vijesti
Hadžić je bio član šampionske generacije sarajevske Bosne, koja se popela na tron Starog kontinenta 1979. godine, zatim osvajač bronze na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu sa selekcijom Jugoslavije

 

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić prije desetak dana doživio je moždani udar i još se nalazi na odjeljenju intenzivne njege bolnice u Antaliji. 

 

- Njegovo zdravstveno stanje još je izuzetno teško i on se nalazi u komi. Ipak, na radost svih Bosanaca i Hercegovaca doktori su razbili glavni tromb, a preostale djelove pokušavaju rastopiti terapijom. Doktori ga još drže u komi, jer žele da njegova zdravstvena situacija bude potpuno stabilna kada ga probude - kažu prijatelji našeg košarkaškog stručnjaka koji žive i rade u Turskoj. 

 

Podsjetimo, Hadžić je bio član šampionske generacije sarajevske Bosne, koja se popela na tron Starog kontinenta 1979. godine, zatim osvajač bronze na Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu sa selekcijom Jugoslavije. Jedan je od najuspješnijih selektora našeg nacionalnog tima, koji je vodio na čak četiri Eurobasketa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook