ODGOVOR PREMIJERU NAKON IZJAVA U MEDIJIMA

Iz kabineta direktorice KCUS-a: Dok je bio naš pacijent, Konaković je bio zadovoljan izvrsnom uslugom, a sada...

Hronika23.02.18, 11:19h

Iz kabineta direktorice KCUS-a: Dok je bio naš pacijent, Konaković je bio zadovoljan izvrsnom uslugom, a sada...
Gospodin Konaković nema kompetencije da ocjenjuje kvalitet usluga KCUS-a, ističe se u saopštenju ove bolničke ustanove

 

 

 

Referirajući se na intervju Elmedina Konakovića na N1 TV, koji je emitovan 22. februara 2018. godine, direktorij KCUS-a ističe da su iznenađeni njegovim riječima, kaže se na početku saopštenja koje je tim povodom javnosti upućeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


Dalje se navodi:   


Nedavno je komentirao da je i sam bio pacijent i da mu je pružena izvrsna usluga. U svojoj borbi za političke poene trebao bi da pokaže minimum poštovanja prema KCUS-u, koji je prije dvije godine zatečen u izrazito lošem finansijskom i organizacionom stanju.


Ogromnim trudom i radom postali smo jedna od najuspješnijih ustanova, uopće u BiH. Susreli smo se sa primjerima naročite zloupotrebe položaja te raznim vidovima korupcije. Sve to svedeno je na minimum, za samo dvije godine.


Nismo štrajkovali, radili smo i pomagali građanima.


Gospodin Konaković je na nekoliko zadnjih sastanaka, od kojih je posljednji bio 15. januara 2018. godine, pokazao ne samo da ne pomaže KCUS, nego i da ne poštuje direktore disciplina. Čitav sastanak proveo je tipkajući na dva telefona sa povremenim grubim obraćanjem.


Nije našao za shodno ni da prisustvuje usvajanju Izvještaja KCUS-a na Skupštini KS.


Na kraju se nadamo premijeru koji će biti ozbiljan i profesionalno kompetentan te neće zloupotrebljavati uspješne institucije u dnevno političke svrhe, navodi se u saopštenju KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
                                                                              


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook