POHVALIO SE NA FACEBOOKU PRIJE BACANJA BOMBE NA AMERIČKU AMBASADU

Ne u NATO, kukala nam majka: Ko je Dalibor Jauković, bivši vojnik kojeg je odlikovao i Slobodan Milošević?!

Hronika23.02.18, 10:28h

Ne u NATO, kukala nam majka: Ko je Dalibor Jauković, bivši vojnik kojeg je odlikovao i Slobodan Milošević?!
Kraljevčanin Dalibor Jauković (43) na svom Facebook profilu se hvalio da ga je juna 1999. Slobodan Milošević odlikovao za zasluge u odbrani i bezbednosti otadžbine

 

 

Bivši pripadnik vojske nekadašnje SR Jugoslavije Dalibor Jauković (43) bacio je prije dva dana bombu u dvorište američke ambasade u Podgorici, a potom se raznio drugom kašikarom!


Kako piše Kurir, Jauković, koji je rođen u Kraljevu a živio u Podgorici, pohvalio se na svom Facebook profilu da ga je juna 1999, poslije NATO bombardovanja SRJ, tadašnji predsjednik SRJ Slobodan Milošević odlikovao Ordenom za zasluge u odbrani i bezbjednosti „za izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka“. Odlikovanjem se pohvalio uz status: „Ne u NATO, kukala nam majka“.

 

Inače, posljednja njegova objava na Facebooku posvećena je predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. Radi se o nekakvom zabavnom kvizu: Trump drži Jaukovićevu fotografiju, a pored piše da je on ovom fotografijom osvojio večeru sa prvom damom SAD Melaniom Trump u Bijeloj kući.

 

O eksplozijama koje su odjeknule pola sata posle ponoći policiju su obavijestili građani, a službenici Centra bezbjednosti Podgorica su nakon obilaska terena preko puta zgrade ambasade, na obali rijeke Morače, pronašli beživotno tijelo Jaukovića. Motiv napada zasad nije poznat, a istraga je u toku.


FBI ISTRAŽUJE PROFILE NA MREŽAMA


Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković izjavio je da se u saradnji s FBI vrši provjera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija provjerava da li je radio sam ili je imao saučesnike i koji su motivi njegovog napada.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook