Iznio sve detalje brutalnog napada

Objavljene fotografije napadača, Nedžad Latić tvrdi: Htjeli su da me ubiju! Ispuštao je krvožedne krike...

Hronika22.02.18, 11:15h

Objavljene fotografije napadača, Nedžad Latić tvrdi: Htjeli su da me ubiju! Ispuštao je krvožedne krike...
Pisao sam poruku na mobitelu dok sam hodao i primijetio da me slijede dvojica vehabija. Nadomak zgrade sam zastao i namjerno uzeo telefon da nazovem prijatelja, novinara, kako bi ih propustio da prođu ispred mene. Međutim...

 

Ne stišava se bura nakon jučerašnjeg brutalnog napada na urednika portala "The Bosnia Times" Nedžada Latića, kojeg je nakon ikindija-namaza na Otoci napao, kako Latić navodi, vehabija i tjelohranitelj poduzetnika Hake Duljevića.

 

Latić je izdao i saopćenje za javnost, u kojem tvrdi da je riječ o klasičnom pokušaju ubistva, a na svom portalu objavio je i još jednu fotografiju muške osobe za koju navodi da je njegov napadač, koju možete pogledati OVDJE.

 

A u svom saopštenju Latić je juče detaljno opisao šta mu se tog dana desilo:

 

S obzirom da mediji i policija nisu adekvatno reagirali na jučerašnji napad na mene, obraćam se javnosti radi tačnog informiranja o događaju.


"Jučer sam klanjao ikindiju-namaz u Kuvajtskoj džamiji na Čengić Vili. Pored mene je klanjala osoba koja mi se cinično unosila u lice. Osobu poznajem od prije nekoliko godina kad sam radio na organiziranju Svebošnjačkog sabora. Bio je osobni tjelohranitelj Hake Duljevića, građevinskog poduzetnika sa Ilidže, inače porijeklom od Sjenice. Mislim da je i ta osoba porijeklom iz Sandžaka.

 

Često je vozio muftiju Muamera Zukorlića koji, inače ima svoje privatne tjelohranitelje i u Sarajevu, a koje angažira Dulejvić. Dotična osoba je bila angažirana kao tjelohranitelj jer je pripadnik kik-box kluba „Gazija“ u kojem treniraju isključivo momci selesfističko-vehabijskog imidža. Često treniraju u teretani pored džamije na Čengić Vili i njih pet-šest, valjda poslije treninga, svrate na dnevne namaze, tako da sam tu vrlo često viđao svog nesuđenog ubicu.


Taj dan sam išao sam prema zgradi u kojoj stanujem, što je inače rijetkost, jer uvijek sa mnom bude dvojica-trojica džematlija. Pisao sam poruku na mobitelu dok sam hodao i primijetio da me slijede dvojica vehabija. Nadomak zgrade sam zastao i namjerno uzeo telefon da nazovem prijatelja, novinara, kako bi ih propustio da prođu ispred mene.


Napadač je skrenuo u prvi prolaz zgrade, a ja sam svjesno produžio do drugog prolaza. On se vratio i krenuo prema meni pitajući me gdje se nalazi stomatolog? Slijegao sam ramenima, jer sam razgovarao na mobitel, ali i nisam znao da tu postoji stomatolog.

 

U tom trenutku je nasrnuo na mene i zadao mi dva udarca u predjelu glave. Ostale udarce sam uspio blokirati i eskivirati dok nisam kriknuo od straha, jer je on ispuštao krvožedne glasove poput derače životinje. Valjda je tad istrčala krojačica iz salona i on je pobjegao"...

 

Nastavak teksta možete čitati OVDJE.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook