Predsjednik SDS-a nema previše vjere u sebe

Govedarica: Srpski član Predsjedništva BiH treba biti neko iskusniji od mene, ja želim biti predsjednik RS

Front21.02.18, 19:40h

Govedarica: Srpski član Predsjedništva BiH treba biti neko iskusniji od mene, ja želim biti predsjednik RS
Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS-a, svoj mandat dat ću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana, rekao je on

 


Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da želi da bude predsjednik svih građana Republike Srpske (RS) te da njegova inspiracija nije kandidatura za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
 

-Funkciju člana Predsjedništva BiH iz RS-a bi trebalo da vrše mnogo iskusniji ljudi nego što sam trenutno ja, jer je to veoma odgovorna funkcija. To je moje lično mišljenje. A o kandidatima će odlučiti organi SDS-a i uvjeren sam da ćemo s koaliconim partnerima napraviti pobjednički rezultat na izborima - rekao je Govedarica.
 

Želja mu je kaže da, osim što je lider SDS-a, bude predsjednik svih građana RS. U slučaju da bude kandidat za tu funkciju, podnijet će ostavku na stranačku dužnost, ako i pobijedi, jer je tako propisano Statutom SDS-a.
 

- Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS-a, svoj mandat dat ću stranci na raspolagenje, uz želju da budem predsjednik svih građana - rekao je on.


Govedarica je najavio da će se više znati nakon subote i sjednice Glavnog odbora SDS-a te uvjerava da će kandidati Saveza za promjene zajednički pobijediti aktuelnu vlast u RS.


Kazao je da je dobro što je jučer u Predstavničkom domu parlamenta BiH podržana inicijativa kojom ovaj dom poziva nadležna tijela Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona 10, Zapadnohercegovačkog kantona i Posavskog kantona da, najkasnije u roku od 30 dana, izmijene i dopune ustave navedenih kantona s ciljem obezbjeđenja ustavne ravnopravnosti Srba.


Govedarica je istakao da je ogorčen što SNSD nije podržao ovu inicijativu te da ga zabrinjava “snishodljiv i poslušnički” odnos SNSD-a prema HDZ-u te upitao šta veže ove dvije stranke.



(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook