poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo

Mekić: Iz SDA me mogu isključiti, ali ću i dalje citirati rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića

Front20.02.18, 20:44h

Mekić: Iz SDA me mogu isključiti, ali ću i dalje citirati rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića
- Djela govore o više od riječi, još dosta vode će morati proteći da se stvori zdrava svijest u politici, kaže poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo

 

 
Amel Mekić, poslanik u Skupštini KS-a, prokomentarisao je pokretanje procedure isključenja iz Stranke demokratske akcije njega, koji je podržao kantonalnog premijera Elmedina Konakovića.

 

- Djela govore o više od riječi. Nažalost, još dosta vode će morati proteći da se stvori zdrava svijest u politici. Politika nije volja jednog lica ili interesne skupine koja misli da je nedodirljiva i da kao takva nema alternativu. Često čitam, a i citiram rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića i mislim da nam je jedini put da se vratimo izvornom vođenju politike kod Bošnjaka, bez ličnih interesa, kazao je Mekić, dodavši da ga iz stranke "mogu isključiti, ali lik, djelo, misiju i viziju rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića kojima se vodi nikada".

 

Poslanik u kantonalnoj skupštini je u intervjuu za sutrašnje Oslobođenje, između ostalog, govorio i o političkoj situaciji u Kantonu Sarajevo kao i o tome da li ostaje uz premijera KS-a Elmedina Konakovića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook