Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona

Svi koji budu učestvovali u radu nove, neustavno imenovane Vlade TK mogu krivično odgovarati!

Front20.02.18, 12:29h

Svi koji budu učestvovali u radu nove, neustavno imenovane Vlade TK mogu krivično odgovarati!
Upozoravaju "neustavnu Vladu TK da svi akti koji budu doneseni u narednom periodu neće biti u skladu sa Ustavom FBiH, Ustavom TK, te da svi oni koji budu učestvovali u donošenju neustavnih i nezakonitih odluka mogu biti odgovorni u skladu sa zakonima FBiH i TK"

 

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona u saopćenju za javnost upozorio je, kako navode, novu neustavno imenovanu Vladu TK da njen rad u narednom periodu može donijeti nesagledive posljedice po građane Tuzlanskog kantona, te da svi oni koji budu učestvovali u njenom radu i donošenju odluka mogu krivično odgovarati.

 

-Na 47. hitnoj sjednici Skupštine TK, premijer TK podnio je zahtjev za ocjenu ustavnosti donesenih odluka, odnosno smjenu Vlade TK koja nije u skladu sa Ustavom Federacije BiH, Ustavom Tuzlanskog kantona i Poslovnikom o radu Skupštine TK - navodi se u saopćenju povjereništva KO SDA TK.

 

Upozoravaju "neustavnu Vladu TK da svi akti koji budu doneseni u narednom periodu neće biti u skladu sa Ustavom FBiH, Ustavom TK, te da svi oni koji budu učestvovali u donošenju neustavnih i nezakonitih odluka mogu biti odgovorni u skladu sa zakonima FBiH i TK".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook