FOTO/ Dan poslije eksplozije koja je potresla Banoviće

'Atmosfera je bila uobičajena. Djevojke i mladići su sjedili kao i svaki drugi dan, a onda je nastao metež...'

Hronika18.02.18, 16:14h

'Atmosfera je bila uobičajena. Djevojke i mladići su sjedili kao i svaki drugi dan, a onda je nastao metež...'
U diskoteci “QM” u vrijeme posjete ekipe Avaza vrijedni radnici čistili su krhotine stakla koje se raspršilo nakon eksplozije po kompletnom objektu

 

Dan nakon eksplozije koja je u subotu oko 20.30 sati uznemirila građane Banovića protiče mirno, a Trgom Alije Izetbegovića, gdje se i nalazi diskoteka “QM” koja je u suvlasništvu Mirsada Kukića, bivšeg predsjednika KO SDA TK, prolaze tek rijetki prolaznici.  

 

Neposredno nakon završetka nedjeljne sjednice OO SDA Banovići, na Trgu Alije Izetbegovića novinari Avaza su razgovarali s općinskim načelnikom Midhatom Husićem.

 

- Mi smo zabrinuti i razočarani zbog ovog čina, ali i sretni što je izbjegnuta tragedija. Održali smo sjednicu OO SDA i mogu vam reći kako naše jedinstvo nikada nije bilo jače – kaže Husić.

 

diskoteka-qm-banovici-mirsad-kukic-bomba

 

Na opasku da je Bego Gutić, jučer smijenjeni premijer TK, imenovan za povjernika SDA u Banovićima općinski načelnik kaže: "Ja kao sekretar stranke u Banovićima još nisam dobio to rješenje. Postoji i žalbeni rok, a ako se i nakon toga neko imenuje na neku funkciju, mi mu želimo mnogo sreće – kazao je Husić.

 

U diskoteci “QM” u vrijeme posjete ekipe Avaza vrijedni radnici čistili su krhotine stakla koje se raspršilo nakon eksplozije po kompletnom objektu.

 

- Atmosfera je bila uobičajena. Djevojke i mladići su sjedili kao i svaki drugi dan, a nakon eksplozije uslijedio je metež. Sretni smo da nije bilo ozbiljnije povrijeđenih – kažu radnici angažirani na čišćenju diskoteke.

 

Podsjetimo da su rudari iz druge smjene u subotu uvečer u znak podrške Mirsadu Kukiću, aktuelnom predsjedniku Sindikata RMU "Banovići", došli da iskažu svoju podršku. Zajedno s njima bilo je nekoliko stotina građana Banovića. Skup je protekao mirno, a oko ponoći okupljeni su se razišli kućama.

 

Kada je riječ o povrijeđenima, u Dom zdravlja javio se jedan mladić sa lakšim povredama, dok se jedna mlađa ženska osoba, kako saznaje Avaz, uopće nije javljala ljekarima, jer njene povrede nisu bile takve vrste da su zahtijevale ljekarski tretman.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook