OBRAČUN EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA UNUTAR SDA U BANOVIĆIMA

Bačena bomba na diskoteku Mirsada Kukića, ima povrijeđenih

Hronika17.02.18, 22:40h

Bačena bomba na diskoteku Mirsada Kukića, ima povrijeđenih
Nepoznati počinilac večeras oko 20.30 sati bacio je eksplozivnu napravu u blizini diskoteke QM u Banovićima u vlasništvu Mirsada Kukića, donedavnog predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona.
 
Mjesto eksplozije osiguravaju jake policijske snage, a slučajnim prolaznicima sugerirano je da se sklone s ulice.
 
 

Iz Tuzle su u Banoviće upućeni specijalci kako bi pomogli u rasvjetljavanju ovog slučaja.

 

Saznajemo da se eksplozija dogodila u vrijeme kada je u diskoteci bilo mnogo mlađih osoba, među kojima i Kukićev sin.

 

Zastupnica SDA u Parlamentu FBiH Elzina Pirić, također iz Banovića, kazala nam je da se eksplozija dogodila neposredno nakon što je na sjednici OO SDA Banovići iz stranke isključen Bego Gutić, večeras smijenjeni premijer TK.

 

- Već duže vremena i moja, kao i Kukićeva bezbjednost je ugrožena. Događalo se da nas prate nepoznate osobe, da nas zovu telefonima itd. Sve smo to još prije tri mjeseca prijavili komesaru policije MUP-a TK Fadilu Šljiviću. Večeras, nakon eksplozije obavijestili smo i federalnog ministra policije Aljošu Čamparu i tražili da nas zaštiti kao federalne poslanike. Ne znam da li je ovo večeras posljedica današnje sjednice Skupštine TK na kojoj su pojedini poslanici, kao i smijenjeni premijer Bego Gutić javno optuživali Mirsada Kukića da je kriv za njegovu smjenu - kazala nam je Pirić.

 

Neposredno nakon što se čulo za eksploziju, saznajemo da su se u centru Banovića počeli okupljati građani u znak protesta protiv onih koji su eksplozivnom napravom unijeli strah među građane ovog gradića.

 

kukic1

 

Eksplozija u Banovićima, slučajno ili ne, dogodila se u vrijeme kada je imenovana nova Vlada TK na čelu s Jakubom Suljkanovićem, a pošto je prethodno smijenjena Vlada TK na čelu s Begom Gutićem.

 

Inače, indikativno je da su danas pojedini diskutanti koji su bili protiv smjene Gutića i njegove vlade izražavali strah da može doći do narušavanja bezbjednosti u TK.

 
 
 
 
(Avaz/DEPO Portal)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook