Premijer Kantona Sarajevo o napadima bivše stranke

Konaković: SDA će vršiti pritisak na ljude koji su spremni podržati moju ideju, ali to smo i očekivali

Front16.02.18, 12:22h

Konaković: SDA će vršiti pritisak na ljude koji su spremni podržati moju ideju, ali to smo i očekivali
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ranije ove sedmice je kazao da je Konaković dobio mandat od SDA te da se od njega očekuje da taj mandat i vrati

 

Nakon što je Kantonalni odbor Kantona Sarajevo Stranke demokratske akcije (SDA) odlučio pokrenuti smjenu premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića koji je ranije podnio ostavku na sve funkcije u stranci, još uvijek aktuelni premijer kazao je danas novinarima da je očekivao da će njegov stav izazvati reakcije u SDA.

 

Iz članstva SDA također su isključeni Mirza Selimbegović, Elvedin Okerić (Novi Grad), Elmedin Konaković, Kemal Ademović i Amel Mekić (Centar).

 

- Očekivao sam da će naš slobodan stav izazvati reakcije druge strane. Ne mislim da će SDA samo isključivati članove već da će vršiti pritisak na ljude koji su spremni podržati moju ideju. Da nisam bio na to spreman i da nismo na to računali ne bi krenuli u ovakav proces - dodao je Konaković u izjavi novinarima.

 

Naglasio je da se trenutno ne želi baviti politikom, s obzirom da ga u narednim danima očekuju brojne obaveze unutar Kantonalne vlade.

 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ranije ove sedmice je kazao da je Konaković dobio mandat od SDA te da se od njega očekuje da taj mandat i vrati.

 

- Konaković je bio jedna od naših mladih uzdanica, čovjek za kojeg sam se lično potrudio da dobije poziciju premijera u najjačem kantonu, čija je razvojna i budžetska komponenta jača od svih kantona - kazao je tada predsjednik SDA.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook