Selektor košarkaške reprezentacije BiH za beogradski 'Nin'

Duško Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život

Sport15.02.18, 11:38h

Duško Vujošević: Odlazak u Sarajevo mi je spasio život
Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević u intervjuu za beogradski NIN govorio je, između ostalog, koliko mu znači rad sa našim nacionalnim timom

 

U velikom intervuju za beogradski NIN selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević, između ostalog se i sam dotakao rada sa bh. timom i to na pitanje: Kako ste Duško?

 

- Kao što sad izgleda da sam u boljem stanju nego što jesam, dešavalo se i da je izgledalo gore nego što je bilo. Prije nekoliko mjeseci je nesporazum stigao dotle da su mi sveštenici došli u bolnicu da me pričeste. Zamolio sam ih da obrnemo redoslijed, da me puste da ozdravim, pa da se o pričešću naknadno dogovorimo. Sad idem ka transplantaciji bubrega. Imam šećer i isto kao što mi je potrebna doza inzulina, tako mi je potrebna i određena doza košarke da bih živio. Doza koju sam dobijao kao selektor u Bosni drži me još uvijek u aktivnom stanju. Taj odlazak u Sarajevo gdje sam dobio priliku da budem u dodiru sa mladim talentovanim igračima mi je spasio život. Shakespeare kaže u Hamletu - "Čovjek treba da bude spreman. I to je sve". Ja nisam bio, istakao je Vujošević.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook