Pranje novca i zloupotreba službenog položaja

U akciju 'Zadruga' uključila se i SIPA: Pretresi u Sarajevu, Visokom, Goraždu i Vitezu

Hronika14.02.18, 18:06h

U akciju 'Zadruga' uključila se i SIPA: Pretresi u Sarajevu, Visokom, Goraždu i Vitezu
Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, javnost će o detaljima akcije biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode danas opsežnu operativnu akciju kodnog naziva "Zadruga" zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i zloupotreba službenog položaja, propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).  

 

Aktivnosti se provede po naredbama Kantonalnog suda Sarajevo, u saradnji sa službenicima Poreske uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz pružanje pomoći policijskih službenika ministarstava unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona,  Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog i Bosanskopodrinjskog kantona.

 

Trenutno se pretresaju tri pravna subjekta na četiri lokacije na području Viteza, Visokog, Goražda i Sarajeva, s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u krivičnom postupku. Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na spomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih osoba.

 

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, javnost će o detaljima akcije biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!