MUP KS

U Sarajevu uhapšeno šest osoba: Evo koja krivična djela su u pitanju

Hronika14.02.18, 11:38h

U Sarajevu uhapšeno šest osoba: Evo koja krivična djela su u pitanju
Sinoć u 20,40 sati, na osnovu potrage, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode N.N., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 294. KZ F BiH (Prevara), na štetu Š.D. iz Konjica

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je jutros da je tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu uhapšeno šest osoba.

 

Iz MUP-u KS saopštavaju da su jučer u 4 sata, policijski službenici II PU lišili su slobode M.S., rođen 1984.godine u Trnovu, gdje je i nastanjen, M.M.. rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), B.A., rođen 1985.godine u Sarajevu i Š.M. rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 33. KZ F BiH (Pomaganje u izvršenju krivičnog djela teške krađe). Isti se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teške krađe u stan vlasništvo M.I. iz Sarajeva, izvršenog dana 12/13.02.2018.godine u vremenskom periodu od 10,30 do 03,35 sati. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Sinoć u 20,40 sati, na osnovu potrage, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode N.N., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 294. KZ F BiH (Prevara), na štetu Š.D. iz Konjica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Istog dana u 11,15 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici V PU su pronašli i lišili slobode H.M., rođena 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a ista je predata u nadležnost službenicima Sudske policije F BiH.

 

U 20,20 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Uprave policije ovog Ministarstva, provodeći akciju kodnog naziva “VRBA”, lišili su slobode S.A., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i 371. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedopušteno nabavljanje oružja ili eksplozivnih materija). Izvršenim ličnim pretresom , kao i pretresom satana koji isti koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeto sljedeće:

 

35 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- 2 grama materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin,
- 2 tablete lijeka iz grupe narkotika soboxon,
- digitalna vaga i
- jedna ručno izrađena-improvizovana puška bez municije.

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica, saopćeno je.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!