Okršaj predsjednika i potpredsjednika RS-a

Dodik poručio Salkiću da pripazi šta priča pa mu smanjio plaću za 20 posto, ovaj mu odgovorio: Nisi me ti birao, već građani!

Front13.02.18, 20:11h

Dodik poručio Salkiću da pripazi šta priča pa mu smanjio plaću za 20 posto, ovaj mu odgovorio: Nisi me ti birao, već građani!
Salkić je Dodiku poručio da mora da zna da on nije taj koji ga je birao, niti taj koji će određivati za koju će plaću raditi

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je naložio donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plaće kojim je potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću umanjena plaća za 20 posto, saopćeno je iz kabineta predsjednika.

 

U saopćenju je navedeno da je odluka donesena "zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima plaću".

 

Podsjećamo, Salkić je ranije danas za federalne medije rekao da predsjednik RS "radi na uspostavljanju oružanih formacija u Srpskoj".

 

- Milorad Dodik mora da zna da Ramiz Salkić nije čovjek koji se kupuje i prodaje - odgovorio je Salkić na Dodikove tvrdnje.

 

Salkić je Dodiku poručio da mora da zna da on nije taj koji ga je birao, niti taj koji će određivati za koju će plaću raditi.

 

- Mene su birali građani, i kada su oni u pitanju, dosljedno i vjedostojno branit ću njihove interese i s plaćom i bez plaće - naglasio je Salkić za Fenu.

 

Ukoliko se, kaže, Dodik odluči na korak koji je najavio, mora da zna će svi koji to urade morati ići na sud.

 

Milorad Dodik danas je rekao da permanentna ratnohuškačka retorika Ramiza Salkića, prepuna laži i dezinformacija ima za cilj dizanje tenzija u Srpskoj i kao takva ovdje ne može i neće proći.

 

Na pitanje Srne da prokomentariše Salkićevu tvrdnju da predsjednik Srpske "radi na uspostavljanju oružanih formacija", Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča, uvažavajući funkciju na kojoj se nalazi u Republici Srpskoj.

 

"Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gdje je ona i rođena - u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti", poručio je predsjednik Republike Srpske.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook