Žrtve vrebali na parkinzima tržnih centara u BiH

Kriminalci imaju novi oblik pljačke, čuvajte se 'ometača': Vlasnik kafića s prijateljem iz auta krao novac i odjeću

Hronika13.02.18, 11:07h

Kriminalci imaju novi oblik pljačke, čuvajte se 'ometača': Vlasnik kafića s prijateljem iz auta krao novac i odjeću
U policiji su potvrdili da su tokom pretresa pronađeni i oduzeti ometači sa futrolama i punjačima, mobilni telefoni, novac, kao i drugi predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela

 

Policija je uhapsila Predraga Vokića, vlasnika lokala “Trač parti” iz Banjaluke i njegovog saučesnika Mirka Repca (68) iz Kikinde zbog sumnje da su učestvovali u više pljački luksuznih vozila.

 

Osumnjičeni dvojac uhapšen je u policijskoj akciji kodnog naziva “Ometač”.

 

Upravo je pomenuti ometač, odnosno specijalni uređaj namijenjen za ometanje signala za daljinsko zaključavanje vozila bio glavni alat u pljačkama osumnjičenih.

 

Izvor “EuroBlica” iz istrage, objasnio je da su osumnjičeni uhvaćeni na parkingu tržnog centra “Merkator”.

 

- Osumnjičeni su zatamnjenim vozilom, najčešće “mercedesom” dolazili do parkinga velikih tržnih centara, a zatim vrebali metu napada. Kada bi ometačem uspjeli spriječiti zaključavanje, uglavnom luksuznih automobila, sačekali bi da se vlasnik udalji, a zatim bi krenuli u pljačku - ispričao je izvor iz istrage.

 

Osumnjičeni su iz automobila uglavnom krali novac i garderobu.

 

Izvor “EuroBlica” navodi da su osumnjičeni osim u “Merkatoru”, na identičan način pljačkali na parkinzima tržnih centara “Tropik” i “Kras”.

 

U policiji je potvrđeno da je Vokić ranije osuđivan u Njemačkoj zbog krivičnih djela, a za njim je prema nezvaničnim informacijama MUP Hrvatske raspisao centralnu potjernicu.

 

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka policija je tokom akcije izvršila pretres objekata u kojima su stanovali osumnjičeni, te pretres ugostiteljskog objekta, kao i vozila koje su koristili - izjavila je juče Marija Markanović, portparolka Policijske uprave Banjaluka.

 

U policiji su potvrdili da su tokom pretresa pronađeni i oduzeti ometači sa futrolama i punjačima, mobilni telefoni, novac, kao i drugi predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela.

 

- Policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih dostaviti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenom krivičnom djelu izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih za izvršenje krivičnih dela - zaključila je portparolka Policijske uprave Banjaluka.

 

Policija će ujedno nastaviti sa istragom kako bi se provjerilo da li se Vokić i Repac mogu dovesti u vezu i sa drugim izvršenim krivičnim djelima na području Policijske uprave Banjaluka, a koja do danas nisu rasvijetljena.

 

Apel građanima

 

Zbog učestalih pljački uz pomoć ometača policija je juče uputila apel građanima da obrate posebnu pažnju.

 

– Obzirom da je uočena pojava da se pomoću specijalnih uređaja ometa signal daljinskog zaključavanja, apelujemo na građane da prilikom parkiranja na javnom mjestu bez nadzora, provjere da li je njihovo vozilo zaključano i time spriječe izvršenje krivičnog dela - saopšteno je juče iz Policijske uprave Banjaluka.

 

(EuroBlic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook