Milorad Dodik u emisiji 'Pošteno' na FTV-u

Ako uđem u Predsjedništvo BiH, sjednicama ću prisustvovati putem videolinka

Front13.02.18, 10:34h

Ako uđem u Predsjedništvo BiH, sjednicama ću prisustvovati putem videolinka
Naravno, neću moći da odbijem stavove organa moje partije i vjerujem da se stvar kreće ka tome, kazao je Dodik

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, gostujući sinoć u emisiji "Pošteno" na FTV-u kod urednice Duške Jurišić, rekao je da ne bježi od kandidature za člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima, ali da je još rano govoriti o ovom pitanju.

 

"Dva puta sam na mjestu predsjednika RS imao mandat i po Ustavu ne mogu da se kandidujem za ovu funkciju ponovo. Uobičajno je da se predsjednik političke partije, pogotovo moćne kao što je SNSD, uvijek kandiduje za jednu od pojedinačnih funkcija kako bi povukao i samu stranačku infrastrukturu i samu partiju. U tom smislu i tom logiciranju svakako će se razmatrati moja kandidatura na stranačkim organima. Ja ne bježim od toga", istakao je Dodik.

 

Kako je rekao, mnogi u SNSD-u smatraju da je njegova kandidatura gotovo izvjesna.

 

"Naravno, neću moći da odbijem stavove organa moje partije i vjerujem da se stvar kreće ka tome", kazao je Dodik.

 

Istakao je da ne bi dozvolio bilo kakvu zloupotrebu Predsjedništva BiH, a Vijeće ministara BiH postavio bi u funkciju pomoćnog organa Predsjedništva BiH, jer to, kako je kazao, piše u Ustavu.

 

Ponovio je i da će njegov ured biti u Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, te dodao da bi sjednicama Predsjedništva BiH mogao prisustvovati putem videolinka. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook