Nakon 'dženaze' Željku Komšiću

Zvizdić: Zgrožen sam zbog poruka mržnje iz Čapljine, očekujem da nadležni reaguju

Front13.02.18, 08:53h

Zvizdić: Zgrožen sam zbog poruka mržnje iz Čapljine, očekujem da nadležni reaguju
Zvizdić u reagiranju navodi kako njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izražava zabrinutost i zgroženost zbog poruka "mržnje, i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare".

 

Zvizdić u reagiranju navodi kako njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah. 

 

- U vremenu kada treba da težimo civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak - naveo je Zvizdić u svome reagiranju.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH očekuje od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale takve demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook