doznajte imena

Ko će dobiti Šestoaprilsku nagradu? Tajnim glasanjem odlučeno ko je prošao u drugi krug

Kultura12.02.18, 16:54h

Ko će dobiti Šestoaprilsku nagradu? Tajnim glasanjem odlučeno ko je prošao u drugi krug
Po dva najbolje rangirana kandidata iz svake oblasti bit će upućena Gradskom vijeću Sarajeva na odlučivanje

 

 
Članovi Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade danas su tajnim glasanjem odlučili koji kandidati prolaze u drugi krug glasanja.

 

U oblasti privrede u drugi krug ide Autodelta d.o.o. Sarajevo, direktor BBI banke Amer Bukvić i Centrotrans- Eurolines d.d. Sarajevo.

 

U oblasti zdravstva i socijalne zaštite prošli su Udruženje Medicinska asocijacija BIMA u BiH, prim.dr. Ismet Gavrankapetanović, KJU Gerontološki centar, a u oblasti sporta Karate klub Bosna, Zdravko Stojnić, Lejla Tanović i Želimir Vidović Keli- posthumno. U oblasti kulture i umjetnosti u drugi krug idu vokalni solisti grupe Ambasadori: Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, Emir Hadžihafizbegović i Jazz Fest Sarajevo.

 

U oblasti obrazovanja i nauke prošla je Tatjana Ljujić-Mijatović koja direktno kao prijedlog ide na sjednicu Gradskog vijeća Sarajeva, a u kategoriji druge oblasti života i rada Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene Lasta koje također ide direktno na vijeće.

 

Kako nam je kazao Velija Katica, predsjedavajući Odbora, naredno zasjedanje održat će se u idući ponedjeljak kada će se izvršiti bodovanje kandidata. Po dva najbolje rangirana iz svake oblasti bit će upućena Gradskom vijeću Sarajeva, a vijećnici će na sjednici u martu glasati kome će biti dodijeljene nagrade na Dan Grada Sarajeva, 6.aprila.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!