Premijer Vlade KS poručio

Konaković: Od mene se tražilo da 'sačuvam' direktore javnih preduzeća i njihov kriminal... Ima života i van stranke!

Front12.02.18, 13:06h

Konaković: Od mene se tražilo da 'sačuvam' direktore javnih preduzeća i njihov kriminal... Ima života i van stranke!
Premijer je nedavno govorio o kriminalu zbog kojeg je odlučio napustiti SDA jer se od njega tražilo da 'sačuva' direktore javnih preduzeća čiji je kriminal otkrio

 

- Neću podnijeti ostavku. Ako imaju 18 ruku u Skupštini KS, neka me smijene. Ne treba nam reforma, treba nam promjena sistema - izjavio je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

 

On je na konferenciji za medije izjavio da Vlada KS može nastaviti raditi svoj posao.

 

"Budžet je usvojen i to je najvažnije. Ministri će nastaviti svoje obaveze i oko Vodovoda i GRAS-a", dodao je Konaković.

 

Na pitanje da li je nakon napuštanja SDA, najbliži opciji A-SDA, on je ponovio da postoje razgovori sa tom strankom.

 

"Imali smo razgovore. To su korektni ljudi koji su prošli kroz slične probleme i vrlo su uspješni u Krajini. Nemamo vremena da pravimo novu infrastrukturu u cijeloj državi."

 

On je kazao da se ne želi baviti matematikom u vezi sa osobama koje će se okupiti politički oko njega.

 

Premijer je nedavno govorio o kriminalu zbog kojeg je odlučio napustiti SDA jer se od njega tražilo da 'sačuva' direktore javnih preduzeća čiji je kriminal otkrio.

 

"Proslijedili smo Tužilaštvima. Kriminal u ZOI postoji i dio smo prezentovali javnosti. Tri ozbiljna privrednika su mi donijeli dokaze da su davali direktoru tri posto za dobijene poslove, koji su navodno to uzimali za stranku. To pratimo i takvih slučajeva ima još. Ako bi govorili javno mogli bi ugroziti istrage. Takvih slučajeva u našem društvu ima previše i vrijeme je da neko o tome i govori", smatra Konaković.

 

Da li postoji strah od mogućih krivičnih procesa i hapšenja?

 

"Vi mediji date jednu boju izjavi koju dam, pa dobije medijski prostor. Nisam govorio o konkretnim stvarima. Da li će se neko drznuti, rekao sam da smo na to spremni. Pojedinci gube jako puno. To su ogromni iznosi na koje su navikli, na jedan komoditet. Iako oni kažu da nema života van stranke, mi kažemo da ima života van stranke", poručio je premijer KS.

 

"Namjeravam se baviti politikom na način koji sam vidio da može. Guglao sam malo svoje izjave da vidim koliko sam konstantan i vidio sam da nisam mijenjao svoje mišljenje, jer sam govorio argumentima", rekao je Konaković.

 

(N1, DEPO PORTAL/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook